"Ona nije samo izvođač – ona je ekonomski fenomen": Tejlor Svift se pridružila Rijani na listi milijarderki

Omiljena američka pop zvezda Tejlor Svift ove je godine postala milijarderka, prenosi CNN pisanje Bloomberga. Prema Bloombergovu indeksu milijardera Tejlor sada ukupno vredi 1.1 milijardu američkih dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras.

Bloomberg navodi da je Tejlor jedna od retkih pevačica koja je dostigla taj status samo na temelju svoje muzike i nastupa. Kris Lejden, direktor marketinga u SeatGeeku, rekao je za CNN da “turneja ‘Eras’ Tejlor Svift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave.”

“Ona nije samo izvođač – ona je ekonomski fenomen”, rekao je Lejden. Svift nije osvojila samo arene veličine Super Bowla, već i druge velike dvorane.

Prvog vikenda premijere filma o njenoj turneji “Taylor Swift: The Eras Tour” zaradio je oko 96 miliona dolara na bioskopskim blagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Turneja Eras mogla bi zaraditi 2.2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Svernoj Americi, prema podacima istraživanja iz avgusta istraživačke tvrtke QuestionPro rađene ekskluzivno za CNN.

Pevačica je postala kulturni fenomen, što je dodatno povećalo njezin ekonomski uticaaj. U gradovima u kojima je nastupala, broj putnika u javnom prijevozu je naglo porastao kao i popunjenost hotela.

Ona se pridružila Rihanni, koja je postala milijarderka 2021., prema Forbesu. 

Read More