Bela Hadid o sukobu Izraela i Hamasa: NE MOGU VIŠE DA ĆUTIM, mojoj porodici su pretili smrću (VIDEO)

Showbiz vesti

Maneneka Bela Hadid je prvi put javno progovorila o sukobu između Izraela i Hamasa napisavši da u Gazi postoji hitna humanitarna kriza zbog koje se mora reagovati

Izvor: Žena Blic/Jelena Milenković  |  

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock

.

Oglasila se dve nedelje nakon što je istu temu prokomentarisala njena sestra Điđi Hadid. Porodica poznatih manekenki dobijala je pretnje smrću.

Naglasila je da je u Gazi “urgentna humanitarna kriza, da porodicama treba pristup hrani i vodi, a bolnicama gorivo za generatore energije, sredstva za ranjene i održavanje ljudi na životu”.

“Tek treba da pronađem prave reči za ove duboko zamršene i uzažne poslednje dve nedelje, nedelje koje su pažnju sveta ponovo usmerile na situaciju koja odnosi nedužne živote i uticaće na porodice decenijama. Imam mnogo toga da kažem, ali za danas ću biti kratka.

Osvrnula se na pretnje: “Svakodnevno su mi slali stotine pretnji smrću, moj telefonski broj je procurio, a moja porodica je osećala da je u opasnosti”.

Ćerka palestinskog biznimena Mohameda Hadida i dansko-američke manekenke Jolande Hadid je zatim poručila:

“Ali ne mogu više da ćutim, strah nije opcija. Ljudima, deci u Palestini – naročito u Gazi ne treba naša tišina. Nismo mi hrabri, oni su”.

Izrazila je saosećanja prema svim majkama koje su izgubile decu, svim onima koji su izgubili članove porodice, saosećanje prema žrtvama i njihovim porodicama u Gazi i Izraelu.

Bela Hadid naglasila je da “svi moramo da stanemo zajedno u odabranu ljudskosti i saosećanja i zahtevati da naši lideri urade isto. “Sve religije su mir – vlade su te koje su korumpirane i sukobljavaju se”, napisala je i dodala da ove dve poslednje stvari čine najveći greh. “Mi smo jedno i Bog je sve stvorio jednakim. Sva krvoprolića, suze i žrtve treba oplakivati sa istim poštovanjem”, poručila je.

Read More