Zašto volimo Boran-agu

Foto: Promo

Pažnju gledateljki serije “Sila” privukao je zgodni lik Borana-age, koga tumači turski glumac Mehmet Akif Alakurt. Ovaj model, maneken i glumac, rođen je 23. jula 1979. godine u Istanbulu gde je završio i osnovnu školu.

Međutim, detinjstvo je proveo na obali Crnog mora, u Kadirgi, na Kumkapiju gde je sa sestrama i braćom lovio ribu, kupao se i vozio bicikl. Uz pomoć majke odabrao je karijeru modela, a nakon što je pobedio na takmičenju Best Model Turske 2001. na svetskom takmičenju modela proglašen je za viceprvaka. U to vreme započeo je i glumačku karijeru u seriji Kirik Ayna. Kao model reklamirao je mnogobrojne modne marke poput Lacoste, Marks Spencer, Tommy Hilfiger. Najmlađi je u porodici – ima četiri sestre i tri brata, a roditelji su ga naučili da je tradicija veoma bitna.

– Moja porodica je u punom značenju te reči vezana za turske tekovine i običaje. I mene su vaspitali upravo tako, ja sam čovek duboko vezan za običaje.
Ovaj markantni glumac visok je 190 centimetara, a u srednjoj školi bavio se kik-boksom. Kao dečak sanjao je da će postati pilot, a i dan-danas voli da gleda crtane filmove, naročito Sunđer Boba, Štrumpfove i Simpsonove. Kaže da bi u budućnosti voleo da glumi u komedijama, ali da mu zbog atletske građe i visine uvek dodeljuju uloge u dramama ili akcionim filmovima i serijama.

– Volim komedije, mislim da je čudesno imati sposobnost da nasmejete ljude.

Kada putuje, voli da istražuje i ne odlučuje se za organizovana putovanja, a omiljena mesta za odmor su mu Italija i Barselona. Obožava testeninu i meso i, iako zna da to nije dobro, voli da jede hleb. Ne voli da izlazi i najradije se opušta unutar svoja četiri zida čitajući knjige iz psihologije.

– Moj je ideal na spokojan način napustiti ovaj svet. Nisam osoba koja živi za novac – ističe glumac.

Svoj ljubavni život Mehmet drži daleko od očiju javnosti i kaže da to s kim je u vezi ne voli da deli sa ostatkom sveta.

– Ljubav je nešto posebno, intimno, nešto što se događa između dvoje ljudi.

Poznato je da je bio veren sa mladom glumicom Lejlom Bašak, koja je u seriji “Sila” igrala njegovu prvu ženu Jezdu, a nakon nje živeo je sa glumicom Selin Demiratar sa kojom je glumio u seriji Adanali. I s njom je prekinuo vezu jer Mehmet, kako pišu turski mediji, ne želi da mu buduća supruga bude savremena žena poput Selin, nego traži poslušnu domaćicu koja će ga čekati kod kuće i ugađati mu. Trenutno ga turski portali povezuju sa nepoznatom devojkom po imenu Tugče, ali njegovi prijatelji naglašavaju da Mehmet još nije spreman za ozbiljnu vezu ni brak i da uživa u novostečenoj slavi. Inače, lepi glumac je otkrio da ga kod žene prvo privuku ruke koje moraju biti lepe i čiste, zatim oči, pa kosa…

– Ostalo što mi je bitno kod žene koja mi se svidi je tajna. Zaljubljujem se u privrženost i samopouzdanje. Ne podnosim slabost i u ženi kojom ću se oženiti želim da vidim svoju decu. A od nje očekujem poštovanje prema mojoj ličnosti, a ne interes za moj izgled. Za mene je tako nešto ljubav.

Iako se za vreme snimanja Sile nagađalo da su Mehmet i glavna glumica Džansu Dere u tajnoj vezi, po završetku serije glumac je otklonio svaku sumnju i potvrdio glasine o njihovoj međusobnoj netrpeljivosti.

– Džansu nije osoba sa kojom bih se privatno družio. Nismo slični ni po karakteru ni po životnim stavovima. Ne verujem da ću ponovo raditi sa njom – rekao je Mehmet koga je hirovita glumica izluđivala kašnjenjem i suviše slobodnim ponašanjem u privatnom životu.

Pripremila: Marija Jakob