Detoksikacija za 7 dana

Toksikacija organizma se odvija svakodnevno unošenjem hrane digestivnim traktom i disajnim putem, te kroz kožu i sluznice.
Detoksikacija organizma u normalnim uslovima obavlja se kroz funkcije pojedinih organa koje su za to zadužene: jetra, bubrezi, pluća i koža.
Poteškoće u detoksikaciji organizma nastaju zbog nekog od mogućih disbalansa ili gubitka unutrašnje ravnoteže (homeostaze).
Detoksikacija ima za cilj uravnotežiti funkciju organizma i pospešiti procese čišćenja organizma.
Jedan od ključnih načina uspostavljanja ravnoteže organizma je energetski balans. Svaka ćelija, organ i organski sistem u čovečijem telu mora biti energetski uravnotežen (bioenergetsko polje).
Disbalans u energiji pojedinih ćelija dovodi do njihovog nepravilnog funkcionisanja i one ne obavljaju svoju fiziološku funkciju korišćenja hranjivih materija i eliminaciju nekorisnih (štetnih) produkata metabolizma.
Stoga se za normalizaciju električnih potencijala, odnosno postizanja uravnoteženosti rada ćelije, tkiva i organa preporučuje „Detoksikacija za 7 dana“.

DETOX SAVETI

U svrhu detoksikacije organizma se koristi: poljska preslica, list koprive, list breze koji dreniraju bubrege i koren čička, list artičoke, list ruzmarina, koren maslačka i sikavica koje imaju sposobnost drenaže jetre.
Poljska preslica uz diuretska i antibakterijska svojsta poseduje i svojstvo remineralizacije, tako da se koristi kod osteoporoze, a list koprive i list breze su odlični diuretici, preporučuju se kod kalkuloze bubrega i mokraćne bešike.
Koren čička se koristi za čišćenje jetre i kože uključujući i lečenje akni.
List artičoke reguliše lučenje žuči i smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi.
Koren maslačka, takođe, deluje na lučenje žuči, te pospešuje razmenu materije u organizmu.
List ruzmarina deluje spazmolitički, te nalazi primenu kod grčeva u probavnom traktu i loše probave, deluje i kao blagi diuretik.
Sikavica ima snažno hepatoprotektivno dejstvo, štiti jetru od toksina i regeneriše je.
Čaj biljke koju odaberete mora biti sveže spremljen prema uputstvu i preporuka je piti ga tri puta dnevno po 250 ml između obroka ili pola sata pre obroka.

LIMFNA DRENAŽA

Kao sastavni i najbitniji deo detoksikacije podstiče limfni tok u organizmu i na taj način se ubrzava izlučivanje toksina. Manuelna limfna drenaža se može kombinovati sa aromaterapijom i u tu svrhu mogu se upotrebljavati eterična ulja u koncentraciji od maximalno 5% u baznom ulju (susamovom, maslinovom, kantarionovom ulju): borovnica, ruzmarin verbenon, himalajski i atlaski cedar, čempres i eterično ulje semena šargarepe.

GUAM BLATO

www.guam.it
Guam je prirodni ekstrat alge MARINE .Pomaže da se ukloni 25% masnoće i celulita.Omogućava detoksikaciju tela, daje neophodnu energiju i bogat je vitaminima, mineralima i oligoelementima.Stimuliše endokrine žlezde koje usporavaju proces starenja.

BALNEOTERAPIJA

www.thalgo.com
Terapija blatom obogacenim mineralima.Lekovita peloidna svojstva tla koji nastaju pod uticajem geohidroloških, bioloških, hemijskih, klimatskih i drugih procesa organskog porekla (bioliti) ili neorganskog (abioliti) kao što su razne vrste mulja treseta, sapropela, fanga itd.

PSALMEOTERAPIJA

Psalmeoterapija je primena zagrejanog peska u terapijske svrhe. Pesak je loš provodnik toplote i pogodan je za termoterapiju i zbog svoje hidroskopnosti, jer dobro upija znoj, omogućava produženo znzojenje i dobro se podnosi

DETOKSIKACIJA ZA 7 DANA

Podrazumeva dolazak klijenta u naš centar na konsultativni pregled, pri čemu se planira način ishrane i upoznaje sa procedurom odnosno vrstom tretmana koja će se sprovoditi u toku sedmodnevne detoksikacije.

 • I dan: konsultacija, pravljenje dnevnika ishrane, detoksikacija Balneo terapijom, manuelna limfna drenaža i seansa pasivne gimnastike.
  www.guam.it
 • II dan: Detox body wrap, refleksoterapija stopala.
  www.aroma-derm.com
 • III dan: masaža celog tela detox uljima i seansa pasivne gimnastike.
  (slika masaze tela)
 • IV dan: detoksikacija Balneo terapijom, dubinsko čišćenje lica i spa tretman lica.
  www.neostrata.com
  www.skinmedica.com
  www.ellabache.com
 • V dan: manuelna limfna drenaža, seansa pasivne gimnastike i spa celog tela.
 • VI dan: masaža vulkanskim kamenjem i spa celog tela.
 • VII dan: refleksoterapija stopala i šaka sa pilingom i masažom.
 • Završni pregled.

* Napomena: Klijent se kontroliše svih sedam dana svog dolaska, merenjem težine tela i kontrolisanjem dnevnika ishrane. Svi podaci se upisuju u evidencioni karton.
Ovakav vid detoksikacije preporučujemo dva puta godišnje (proleće i jesen).

…………………………………………………………………………………

Celulit ekspert

Adresa: Ul. Gajeva 10-12/ lokal 1, 11000 Beograd
tel: 011 240 45 45
mob: 064 613 17 14, 064 234 78 48