Presna hrana za podmlađivanje i ulepšavanje

Lepota i mladost dolaze iznutra.
Presna biljna hrana ulepšava naše telo, misli i duh. Nešto od čega najviše zavisi naša spoljašnja lepota jesu navike u vezi ishrane. To kakve izbore u vezi ishrane pravimo, ima kumulativni efekat na nas.
Presna veganska hrana sadrzi u sebi sokove.
Sokovi čine naša tkiva sočnijim i samim tim lepšim.
Za našu lepotu preporučuju se sokovi od svežeg, presnog organskog povrća. Preporučuje se priprema soka za detoksikaciju od dve vrste zelenog lisnatog povrća po vašem izboru uz dodatak krastavca.
Ovakav sok obiluje enzimima jer presni biljni sastojci se ne zagrevaju iznad 45C pa se time očuvaju enzimi iz hrane.
Naše enzimske rezerve su u direktnoj vezi sa našom vitalnošću. Kada jedemo presnu hranu, zajedno sa njom unosimo i enzime koje je priroda u toj hrani pripremila za nas.
Kada kuvamo hranu, enzimi se unište visokom temperaturom i naš sistem je prinuđen da traži enzime po telu i pozajmljuje ih iz banaka enzima kao što su naše žlezde.
Kuvana hrana u nama osiromašuje naše zalihe enzima, jer ih kuvanom hranom ne vraćamo na enzimski bankovni račun što će dovesti do drastičnog smanjenja naše vitalnosti.
Kuvana hrana ne sadrži vitalne sokove. Prvo što nestane kuvanjem, čak i pre gubitka enzima jeste voda. Takva hrana osiromašena vodom ukrašće vodu iz naših tkiva kao i iz kože što će se manifestovati borama. Naše telo ima težak zadatak da pretvori kuvani oblik hrane u oblik koji bi mogao da se iskoristi, pošto sve namenjeno absorpciji mora da se najpre pretvori u tečnu formu u crevima pa se voda oduzima iz mesta po telu gde je ima.
Šta treba izbegavati :
Kuvana ulja i masti, kuvana biljna ulja, margarin i životinjske masti su jedni od najštetnijih sastojaka hrane koji izazivaju upalu tkiva, pomute razum, oštete kardiovaskularni sistem, uskraćuju lepotu i ubrzavaju starenje. Kada se ova ulja izlože svetlosti i visokoj temperaturi, kreiraju se slobodni radikali koji su povezani sa procesom starenja i stanjem karcinoma.
Za kuvanje se preporučuje kokosovo ulje jer je najstabilnije ulje.
Kuvani životinjski proteini čine naša tkiva zgusnutim i podložnim upalama. U mesu životinja koje su gajene za ljudsku ishranu, nakupljaju se pesticidi i herbicidi, hormoni rasta i antibiotici koje mi zajedno sa ovakvim mesom unosimo u organizam.
Najbolji izvor proteina za naše dobro zdravlje i lepotu jesu zeleno povrće, kao spanać, blitva, kelj, kupus, klice, peršun, zatim seme lana, konoplje, bundeve, masline.
Može se reći da je zeleno lisnato povrće najvažnija grupa hrane. Zeleni listovi su najbolji izvor alkalnih minerala, sadrže najbolju vrstu vlakana, najbolji izvor hlorofila, deluju smirujuće. Hlorofil je jedan od najefektivnijih prirodnih materija koje renoviraju našu lepotu i pomažu u izlečenju i oporavljanju.
Rafinisani šećer oštećuje kožu jer se vezuje za molekule kolagena u koži, uzrokuje smanjenje fleksibilnosti kože i mrlje po koži. Poželjno je eliminisati rafinisati šećer iz ishrane. U zamenu se može koristiti nepasterizovani med (dobijen uz humano tretiranje pčela), suvo voće, zaslađivač stevia. Isto tako izbegavati i belo brašno, krompir, hibridno voće bez semenki .

Šta se preporučuje za lepotu i podmlađivanje
Gotovo cela populacija pati od hronične dehidratacije. Dobra hidratacija povećava snagu imunog sistema. Hidratacija je najvažniji faktor koji održava naša tkiva sočnima. Živimo u toksičnom svetu i treba da obratimo pažnju da u sebe unesemo vodu bez toksina. Po Dr.Gabrijelu Kazensu, sveža izvorska voda sa mesta odakle izlazi iz zemlje je voda idealnog porekla ukoliko izvor nije zagađen hemikalijama iz okolnih njiva ako ih ima u blizini i industrijskim zagađenjima. Ovakvu vodu možemo sipati i čuvati u staklenim bocama ili teglama u frižideru. Ako nemamo pristup čistom izvoru, vodu možemo propustiti: 1. kroz karbonski filter; 2. primeniti reverzibilnu osmozu; 3. destilovati vodu. Smatra se da je destilacija vode najbezbedniji oblik u toksičnom svetu, destilacijom se sve očisti osim dioxina i sličnih a to može da se otkloni propuštanjem destilovane vode kroz karbonski filter. Ovakvu vodu treba oživeti: imamo nekoliko mogućnosti 1. u veću staklenu teglu staviti čiste sveže jestive listove preko noći, ujutru listove izvaditi i vodu staviti u frižider; 2. Ukapati sok od svežeg limuna; 3. staviti na vrh kašičice nerafinisanu morsku so ili himalajsku so; staviti kristal kvarca na dno tegle i nasuti vodu u teglu; 4. U teglu sa vodom sipati nekoliko kapi tečnog zeolita. Ovako pripremljenu vodu u zatvorenoj tegli ostaviti preko noći na balkonu, da se oplemeni energijom, na mesečini. Japanski naučnik Emoto kao i Dr. Kazens, preporučuju da se uz teglu stavi papir na kojem ćemo napisati reči zahvalnosti i ljubavi vodi. Potrebno je obratiti pažnju da ne pijemo vodu uz jelo niti neposredno posle jela jer će to da razredi naše enzime i time umanji njihovu efikasnost. Vodu treba piti u razmaku od 30 minuta od obroka.
Organska hrana koju sami uzgajamo. Ništa nije tako ukusno kao hrana koju sami posadimo iz organskog ili autohtonog semena iz bašti naših baka. Budućnost našeg biološkog preživljavanja u toksičnom okruženju je u ishrani na biljnoj hrani organskog porekla. Želim da vas ohrabrim i podstaknem da sami uzgajate svoju hranu u baštama, na balkonu, u prozoru. Svako ima mogućnost da uzgoji klice iz organskog semena, a poznato je da su klice kovčeg sa blagom enzima za podmlađivanje i lepotu.
Pravilno žvakanje. Pravilna ishrana počinje u ustima žvakanjem na način kojim se preporučuje da 50 puta žvaćemo svaki zalogaj kako bi se sadržaj hrane natopio enzimima pljuvačke .
Raznovrsnost. Postoji obilje u prirodi i ovo treba da primenimo u našem meniju, rotirati vrste biljaka koje konzumiramo, da bi smo uneli ceo spektar različitih minerala i drugih hranljivih materija. Imamo i prednosti kada jedemo hranu koja je pristupačna u zavisnosti od godišnjih doba.
Kolagen i elasticnost. Preporučuju se mlade biljke, brokoli, rotkvica, presne semenke bundeve, seme konoplje. Ovakva hrana čini kožu elastičnijom i štiti tkiva od oštećenja.