Imala je 140 kilograma, a uz to bila i alkoholičarka! Odlučila se za veliku promjenu, i danas izgleda nevejrovatno!

Gotovo da se pomirila da će tako proći život, a onda je snaga volje promijenila sve!

U najgoroj fazi, 2014. godine, ona je imala 40 kilograma. Dani i noći prolazili su u ispijanju alkohola i brzoj hrani. Muškarce je, kaže, privlačila, ali one koji imaju fetiš prema gojaznim curama. Tada je zaključila da joj je dosta.

Prvo je odustala od alkohola. Onda se odlučila na smanjivanje želuca. Dvije godine kasnije, spustila se na 65 kilograma, a transformaciju je zaokružila operacijom zatezanja stomaka.

– Godinama sam izbjegavala suočiti se sa sobom. Bježala sam od ogledala, i fotoaparata. Osjećala se loše kada bi momci govorili da vole “debele djevojke” jer bih shvatila da u meni ne vide ljudsko biće. A kada bih rekla da hoću smršati, ostavili bi me – priča ona.

Kortni je bila u stanju da ode u restoran brze hrane, naruči pet obroka i sve pojede.

– Zato sam znala da moram na hirurško smanjenje želuca – kaže ona. Poslije operacije,  živjela je na proteinskim šejkovima. Poslije je pratila uputstva o ishrani od nutricioniste i vježbala, a danas izgleda odlično.

– Godinama sam bila naviknuta na neuspjeh. Ipak sam odlučila nastaviti. Sada znam da mogu sve – vratila sam se na fakultet, nisam ni pipnula alkohol i sada zaslužujem dečka koji će me voljeti i poštovati – zaključuje ona.