Jak napitak koji će vas riješiti dosadnog stomaka!

Potrebno je:

– 1/2 – 1 kašike kurkume u prahu

– 1/2 kašičice kajenske papričice

– 1/2 -1 kašike đumbira u prahu

– stevije po ukusu

– 5 kašika limunovog soka

– 1 l vode

Priprema:

Prokuhajte 1 l vode,zatim stavite sve ostale sastojke i dopdajte vodu te ostavite da se hladi. Nakon toga dobro promiješajte i ispijajte tokom dana.

Rezultat slika za višak stomaka

Postoje ljudi koji imaju problema sa salom na stomaku,u koliko se salo gomila na stomaku ukazuje kako je čovjek pod stresom.

U tom slučaju tijelo doživljava dijetu kao izgladnjivanje i dodatni stres, pa se masnoća dalje nastavlja nakupljati na ovom dijelu tijela.

Višak oko struka može ukazivati također da probava loše radi!

Kako si pomoći:

– prestati s dijetom odmah

– izbaciti iz prehrane rafinirane ugljikohidrate, šećer i alkohol

– umjesto kafe piti čaj

– jesti zdravo i namjernice kao što su avokado, šparoge i orašasti plodovi

– jesti masnoće biljnog porijekla umjesto životinjskog

– pokušati se opuštati što više

– samo trbušnjaci neće pomoći, intenzivan trening

– važno je kvalitetno spavati

– uzimati probiotike kako bi se bakterije u crijevima normalizirale

Rezultat slika za višak stomaka

Da biste bili zdravi, trebate da održavate normalnu kilažu. Da biste smršali, potrebno je da se zdravo hranite i redovno krećete. Izbacite iz upotrebe gazirane sokove i ostala slatka pića, masne i preslane hrane.
Zapamtite, sa gojaznošću dolaze sve bolesti. Velika je vjerovatnoća da ćete mladi dobiti srčane tegobe, dijabetes, hipertenziju itd.

Nećemo ni govoriti o tome kako ćete i bolje izgledati kada kilažu dovedete u normalno stanje. Zpamtite, izgladnjivanje i preskakanjem obrok (posebno doručaka), nećete smršati. To vam može dati samo kontra efekat i povećati rizik od nastanka dijabetesa.

Uz zdravu ishranu, fizičku aktivnost, mogu vam pomći prirodni preparati i sokovi.Mnogi prirodni sokovi jačaju imunitet i imaju prevenirajuće dejstvo u borbi protiv raka,a uz to su jako ukusni.

Osim toga, ovdje ćete vidjeti još jedno učinkovito rješenje, tj da koristite foliju koju ćete staviti na sebe i koja će potaći znojenje (naravno, trebate se kretati, usisavajte, hodajte..)

Potrebno:

1 mala kašika svježe ribanog đumbira ili đumbira u prahu
Plastična folija
Peškir
Elastični zavoj

Primjena:

Vlažnim peškirom semalo obrišite po područjima stomaka. Zatim nanesite đumbir , držite jedno 5 minuta, pa preko stavite foliju.

Omotajte oko sebe, ne prejako. Zatim na foliju stavite elastični zavoj. Trebalo bi da sve to na vama stoji jedno 5 sati, a u toku tog vremena budite aktivni, krećite se, radite kućne poslove i sl. Ne nosite previše dugo.

Rezultat slika za višak stomaka