Ne bacajte pare na septolete za grlo: Evo kako ih možete napraviti!

189

Sezona gripa ponovo hvata zalet,a jedan od prvih simptoma gripe je upravo bolno grlo napravite ukusan i zdrav prirodni lijek za samo nekoliko minuta. A ti su septolete.

Uzmite šerpicute sipajte jednu šolju šećera i ½ šolje vode, cijeđenjog limuna jednu kaškicu i meda. Med ima sjajno antibakterijsko svojstvo pored toga pomaže bolnom i upaljenom ždrijelu.

Sklonite sa ringle prohladi oko 15 do 20 minuta. Nakon toga uzmite veliku tepsiju na koju ste stavili pek papir,kap što je prikazano u videu ostavite da se „bombonice” ohlade.

Naučnici nisu pronašli nikakve dokaze da sredstva protiv kašlja djeluju!

Da li korišćenjem ovih proizvoda kao što su septolete i kašalj može dovesti do olakšamo simptome kašlja?

” Do sada nismo naišli na dokaze koji govore da na ovaj način ljudi mogu da izlječe kašalj. Međutim, mnogi su očajni da dođu do olakšanja i ubeđeni su da djeluju “- tvrdi Norman Edelman iz Američke plućne asocijacije.

U poslednjih 50 godina sudeći po njegovim podacima, nije se pojavio niti jedan licenciran novi proizvod koji se bori protiv kašlja.

Naučnici nisu pronašli nikakve dokaze u brojnim istarživanjima da sredstva protiv kašlja djeluju, dok je jedno istraživanje pokazalo da da ona uopšte ne pomažu kod kašlja koji izazivaju virusi.

Naučnici naglašavaju da sva ta istraživanja ne govore da sredstva protiv kašlja ne rade, već da oni nisu još utvrdili da oni djeluju.

Rezultat slika za septolete ne djeluju

Upala grla

Jabukovo sirće za upalu grla

Grlobolja će da nestane u trenu ako isperete grlo mješavinom jabukovog sirćeta i vode to činite svaki sat vremena.

Prirodni lijekovi za upalu grla i gnojnu anginu

Prije korištenja čajeva od biljaka, potrebno je dobro odmarati.  Svake noći osigurajte 7 do 9 sati sna. Ako vježbate ili se bavite sportom, uzmite pauzu . Pokušajte smanjiti stres na minimum.Održavajte hidratizaciju tijela pijući što više tekućine. Pripazite da ne pijete prevruće ili prehladne napitke. Uz to, pokušajte ojačati imunitet zdravom hranom bogatom vitaminima.

Rezultat slika za upala grla

Topla slana voda

Ispiranje grla potrebno je za vrijeme gnojne angine

Priprema:
Jednu žličicu soli pomiješajte u čaši tople vode. Ovu tekućina se koristi za ispiranje grla grgljanjem. Za bolji učinak ponavljajte 2-3 sata.Bosiljak i limunBosiljak ima antivirusna svojstava. Limun ima antivirusna, i protuupalna svojstva. Cilj korištenja bosiljka je da ljekovitim svojstvima i umirujućim kvalitetama smanji oticanje.

Priprema:
U čašu i pol vode dodajte 10 do 12 listova bosiljka. Kuhajte tusmjesu 10ak minuta. Kada se ohladi dodajte sok od limuna. Ako želite, možete dodati i malo meda. Ako nemate bosiljak, možete dodati malo limuna i soli. Ove napitke potrebno je piti tri puta dnevno.

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja