Evo kako da prepoznate opasnu infekciju na vrijeme, ovo su prvi simptomi!

71

Skoro svaki čovjek, bar jednom u životu pati od urinarne infekcije,  evo koji se simptomi javljaju.

Prvi je bol i osjećaj neugodnosti tokom mokrenja,konstanatan osjećaj da vam se mokri,  bolovi u donjem dijelu stomaka,nemogućnost da istrpite do nužde,osjećaj nezadovoljstva i konstantnog umora.

Ako u urinu primijetite krv kao i neobičan miris to je jedan od znakova da hitno morate doktoru. Na urinarne infekcije ukazuje i visoka temperatura ali i bolovi u leđima.

U koliko patite od urinarne infekcije izbjegavaju dugačak boravak u kadi.

Morate početi gledati vaš urin prije,jer boja otkrivanju puno o vašim zdravstvenim problemima.  Boja vam može reći da li vam je vaše tijelo savršeno hidrirano ili ne.

Čist urin – ako je boja jasna dulje vrijeme to može biti znak dijabetes insipidus. To je vrsta dijabetesa kod kojeg ljudi oslobađaju više vode.

Tamnožut urin – boja urina bi trebala biti žuta, ali u slučaju da je tamnija, morate piti više vode.

Image result for boja urina

Neonski žuti urin – to je boja urina kada tijelo oslobađa vitamin B i C. To se događa kada tijelo uzima više od ovih vitamina.

Narandžast urin – to je zbog previše dehidracije ili previše slane hrane. Drugi razlog takve boje može biti zbog cista ili tumora koji ometa vaš žučni kanal, što dovodi do žutice.

Plavi urin – glavni razlog za ovu boju su boje za hranu i neki lijekovi.

Crveni urin – ta boja je uzrokovana nekom hranom. Ako postoji krv u mokraći, to može značiti rak bubrega ili kamenje mokraćnog mjehura.

Zeleni urin – ova boja je uzrokovana bakterijama pod nazivom Pseudomonas aeruginosa. Štoviše, lijekovi za Parkinsonovu bolest i antidepresive mogu uzrokovati.

U koliko imate problema sa curenjem mokraće, ne brinite sve se da riješiti!

Curenje mokraće može biti povezano s:

  1. nekim upalama
  2. starosti,
  3. menopauzom
  4. problemima sa prostatom
  5. urinarnim infekcijama
  6. kao i porođajem.

Rezultat slika za urin

Ona nemogućnost zadržavanja mokraće u mokraćnom mjehuru javlja se, kada je mokraćni mjehur i suviše aktivan, te ne može zadržati mokraću u sebi.

Pored toga može biti uzrokovan i stresom, napornim fizičkim aktivnostima kao i smijanjem.

Da bi ste bili zdravi morate se redovno hraniti, a ovi koji imaju problem sa mokraćom moraju se redovno prati intimne dijelove, ali bez hemikalija te obavezno osušiti jer se na mokrom stvaraju bakterije.

Ali kod ovoga problema može vam pomoći jogurt, u koliko ga budete pili u što većim količinama , također ga možete nanjeti i na intimno područje i na taj način će te djelovati na bakterije.

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja

Article source: http://prirodni-lijek.novi.ba/ljekoviti-recepti/evo-kako-da-prepoznate-opasnu-infekciju-na-vrijeme-ovo-su-prvi-simptomi