Frizerka smršala 43 kilograma za 11 mjeseci,a jede sve namjernice evo i kako!

269

Frizerka Nataša Vujanović izgubila je čak 43 kilograma za 11 mjesec, na taj korak se odlučila kada je shvatila da zbog  težine ne može normalno ni da hoda.

– Problemi s kilogramima su počeli još kada sam imala 20 godina. Tad sam zvanično ušla u začarani krug mršavljenja i gojenja. Ali sam prošle godine dostigla svoje najteže stanje do tad kad sam se ugojila 20, 25 kilograma. Tokom 2010. godine sam išla u centar za mršavljenje kako bih smršala uz nečiju stručnu pomoć, ali tada nisam uspjela – počinje svoju priču Nataša za 24sata.rs.

Kako kaže, bliski ljudi su pokušavli da joj ukažu na njenu kilažu međutim ništa se nije mjenjalo dok nije počela teže da se kreće, brzo umara i tada je shvatila koliko narušava zdravlje.

– U jednom trenutku nisam mogla ni pertle da vežem – prisjeća se ona.

Nataša je tek prošle godine iješila da se baci na mršavljenje,  i to uz hrono ishranu.

Rezultat slika za hrono ishrana

Šta je hrono ishrana

Prednost hrono ishrane je što ne mora voditi računa o kalorijama. Za oručak se smijete jesti sve: ugljikohidrati, proteini, masti…Za ručak se preporučuju jači protein kao što je junetina, teletina ali bez ugljikohidrata, odnosno hljeba. A večera je bijelo meso ili riba.

– Hranila sam se po horno principima, što još uvijek i radim, a također planiram i ubuduće. Tokom tog puta sam imala podršku porodice, prijatelja, ali najviše snahe, koja me je podržavala, s kojom sam spremala obroke, bodrile smo jedna drugu – priča ona.

Nikad nije imala neprijatnosti što se tiče izgleda ali joj jebilo neprijatno, pogotovo kada sretne neke prijatelje koje nije vidjela jako dugo.

– Nisam ličila na sebe. Bilo mi je baš neprijatno kad kupujem od kod drugih što se tiče izgleda, ali je oduvijek njoj bilo neprijatno, pogotovo kada sretne neke prijatelje koje nije vidjela jako dugo.

– Nisam ličila na sebe. Bilo mi je baš neprijatno kad kupujem odjeću, jer nije postojao dovoljno veliki broj za mene. Za gojazne osobe je veoma teško pronaći odgovarajući broj, papa sam bila prinuđena da se oblačim po kineskim radnjama – priča ona.

Umesto voća, povrća, hranila se brzom hranom a pretežno je preskakala doručak.

 

– Pošto uglavnom radim prije podne, prvi obrok bi mi bio sendvič oko 14 sati i uglavnom i jedini. Ali, kad dođem kući poslije 20 sati, počnem da jedem nenormalno i tako sve dok ne zaspim. Često mi se dešavalo i da ustajem noću kako bih jela – sjeća se Nataša nekadašnjih navika.

– Otkad sam na hrono ishrani, vrlo sam disciplinovana, količinski jedem više, ali ono što je najbitnije, jedem redovno. Ne nedostaje mi ni jedna namirnica, jer je u ovom načinu ishrane skoro sve dozvoljeno, važno je samo kad se šta jede – objašnjava Nataša.

Rezultat slika za hrono ishrana

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost papa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli papa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći papa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, papa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja

Article source: http://prirodni-lijek.novi.ba/prirodni-preparati/frizerka-smrsala-43-kilograma-za-11-mjesecia-jede-sve-namjernice-evo-i-kako