Šta o vama govori način držanja tela

Možete mnogo da saznate o nekoj osobi na osnovu njenog držanja.

Iskustva iz kolektivnog života ostavjaju uticaj na to kako se krećemo po ovom svetu. Fizičke povrede i emocijalne traume se reflektuju na uspravnost i druge promene u držanja tela. Tokom vremena promene postaju trajne ,ramena se drže uzdignutije od drugih delova tela, jedna noga povijenija od druge, javlja se bol u leđima.

Sve ovo je normalno ali pogrešno držanje deluje na emocijalnu i fizičku stabilnost.

Da li ste upoznali osobu koja je veći deo vremena generalno pozitivna, neko ko je siguran u sebe i fleksibilan. Takva osoba obično ima uspravno držanje, uspravnih grudi, ramena spuštenih dole, visoko drži glavu. Ovakva osoba obično preuzima inicijativu, odgovornost i ima sopstveni integritet. Ovo držanje je držanje entuzijaste.

S druge strane lako je prepoznati osobe žrtve. Ovakva osoba nosi sa sobom svoj strah i njena povređenost se očitava kroz pogureno držanje, povijeno držanje glave. Ovo je držanje osobe koja lako postaje negativna, osoba koja se povlači, koja optužuje i koja se često stidi.

Ako to posmatrate ove atribute je lako uočiti, možete veoma pouzdano da odredite koja će osoba pozitivno uticati na vas ili koja će vas odvući u negativno raspoloženje. Važno je da pronađete i fizičke i emocionalne atribute kod sebe.

Ljudi koji se osecaju dobro, zrace pozitivno. Da li važi i obrnuto – da telo može pozitivno uticati na dušu. Becka psihologinja Julija Umek tvrdi da može i daje šest važnih saveta.

Na dušu u velikoj meri uticu poruke tela, zato obratite pažnju na njih.

Obratite pažnju na držanje tela. Uspravno držanje jaca sistem sopstvene vrednosti.

Slike u glavi pomažu duši da reši problem. Slika mora da vam donese lepo raspoloženje. Na primer, secanje na lep godišnji odmor. Zauzmite baš tu poziciju tela kao na slici i u njemu mislite na rešenje problema – bicete iznenadeni rezultatom.

Promenite osećaje tela kao kada osecate “knedlu u grlu”. Popijte cašu vode kada ili radite pokrete kao da morate da se oslobodite telesnog grča. Tako ćete svaku situaciju lako promeniti na pozitivnu stranu.

Podignite glavu kad ste potišteni. Odmah ćete primetiti kako promena vašeg držanja donosi nove dobre misli.

Krecite se!

Samosvest može da pomogne da pravilnom držanju tela a ono može da donese emocionalnu stabilnost.