ВИДЕО РЕЛЕЈ ЦЕНТАР COVID-19

Градска организација глувих Београда је у сарадњи са Савезом глувих и наглувих Србије омогућила свим глувим и наглувим особама широм Србије доступност Видео релеј центра COVID 19 (ВРЦ COVID 19) у току 24 сата дневно.

Видео релеј центар COVID 19 има за циљ унапређење положаја глувих и наглувих особа у Србији уклањањем баријера у комуникацији , пружањем бесплатних услуга превођења у току 24 сата дневно , сваког радног дана и суботом и недељом путем видео линка како би глувим и наглувим особама био омогућен и доступан приступ свим информацијама и мерама подршке и помоћи које се пружају и осталом становништву за време вранреног стања.

Глуве и наглуве особе морају да имају инсталирану неку од следећих апликације на својим мобилним телефонима, таблетима, рачунарима како би коритиле услуге ВРЦ-а : Viber, IMO, WhatsApp, Facebook странице “Prevodilacke usluge” и Skype налога “Serviszjbeograd”.

Услуге превођења су доступне на следећи начин :

1. Од 07:00 до 15:00 часова – помоћу апликација Viber, IMO,WhatsApp (број телефона 0638579106) , FB stranice “Prevodilacke usluge” i putem Skajpa “Serviszjbeograd”

2. Од 15:00 до 07:00 часова преко FB странице “Prevodilacke usluge” и Skype “Serviszjbeograd”

Original Article