Вучић: Најтежи удар у наредних 15 дана, то ће бити врх кризе

БЕОГРАД, 2. априла (Тањуг) – Најтежи удар следи у наредних 15 дана и тих 15 дана ће, претпостављам, бити и врх кризе и проблема, упорозио је вечерас председник Александар Вучић и поручио да је управо зато важно да се сви сада чувају.

Вучић је указао да ће бити и више заражених, као и смртних случајева, што све, каже, долази од 15, 16-ог марта, када смо имали велики прилив и велики број новозаражених.

Председник је истакао да су капацитети за тестирање повећани, да ће бити изграђена и додатна лабораторија, у којој ће много људи моћи да тестирано.

“Моћи ћемо брзо, преко наше памети да анализирамо антитела, да свако види да ли је прошао кроз корону и да ли у себи има антитела и како да чекамо следећу вирусну сезону”, рекао је Вучић.

Он се захвалио грађаднима који су, каже, одговорни и дисциплиновани, јер и поред 5 до 10 одсто неодговорних, 90 одсто људи зна да се надлежни боре за животе, а не за власт или нешто друго, за шта их, примећује, оптужују “сваки боговетни дан”.

“Не тражимо од људи ништа што није мотивисано спасавањем живота људи”, поручио је Вучић.

Додао је да је Србија сиромашна земља која се подигла у последње четири године и сви могу да виде како изгледају наше улице, продавнице болнице, које су “као свемирски брод”, а како изгледају у неким од најразвијенијих земаља.

Посебну захвалност је упутио лекарима и свима који су у различитим областима преузели одговорност на себе и који се, каже, не скривају и нису нашли ралзог да их нема по месец дана, већ раде и тиме ризикују животе.

“Бескрајно сам захвалан лекарима”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо и да је много лекара примљено од почетка кризе, са чим ће се наставити, јер су они, истиче, ударна песница и наш најхрабрији део.

Original Article