Вучић: Све болнице добро снабдевене

БЕОГРАД, 2. априла (Тањуг) – Председник Србије Александар Вучић је истакао да ни у једној здравственој институцији не недостаје нешто од медицинске и заштитне опреме, а ако недостаје, како је рекао, то је резултат јавашлука, а не да тога немамо.

“Имамо огромне количине резерви и у централном магацину. Имамо у резерви стабилне респираторе, јос 130 мобилних, имамо милионе хируршких маски, 10 ммилиона рукавица”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Од сутра ће поново, како је најавио, бити и снабдевеније апотеке.

Он је истакао да немамо проблема ни са намирницама, почевши од квасца који се сада и извози у Републику Српску.

У РС се извози и хипохлорид и друге пошиљке.

“Ако неко мисли да је 30. 000 маски, 100 репсиратора, стотинама хиљада рукавица мало, онда у реду, један дан нас нападају да дајемо много, а други да је мало. Ја мислим да је много, а помагаћемо и даље и у лековима и друргим потрербама”, навео је.

Што се тиче здравствених радника урађена је анализа.

У Батуту од 41 тестиране особе нула је позитивно, у Мишовићу од 40 седам је позитивно и они су на лечењу, у Земунској болници од 14 пет је позитивно, на ВМА нема заражених, у Ваљеву од пет један је позитиван, на Бежаниској коси од три нула је позитивно, Ургентном центру нула је позитивно, и у Градском заводу за јавно здравље нула је позитивно.

Највећи проблем је Народни фронт где је од 23 позитивно 12 особа.

Ништа не кријемо, желимио све да показемо, рекао је Вучић.

Поновио је да је дисциплина од пресудног значаја за спречавање ширења корона вируса.

Original Article