Забрана кретања између 20.00 и 5.00 сати ујутру

БЕОГРАД, 17. марта (Тањуг) – Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да се од сутра уводи забрана кретања од 20 сати до 5 часова ујутро свим лицима, било којег старосног доба.

Ова друга мера се тиче свих грађана, изузев старијих од 65 година, који уопште не смеју на улице, и значи да нико не може да буде у том временском периоду на улици, сем надлежних органа, И то само оних који су на задатку или они који имају радну обавезу у трећој смени.

« Ово уводимо да бисмо спречили даље ширење вируса”, казао је он преносећи да је данас у Италији умрло 345 људи.

Навео је да је Шпанија 5. марта имала троје мртвих, били су тада скоро као ми данас који немамо жртава, али је питање тренутка када ће бити, а само десетак дана касније, данас имају 510 мртвих.

“Тај успон имају већи него у Италији. Ситуација у Француској је ужасно тешка, врло тешко је у Немацкцој; Аустрији, Словенији, И све теже је у Грчкој. Надам се да ће Хрвати успети да се изборе са уласком корона вируса у болнице. То је разорило Италију, а и нама је највећа И најтежа опасност”, објаснио је он.

Вучић је истакао да све што се ради, што се предузимају најтеже мере ради се са циљем да се заустави ширење вируса.

Указао је да такве најтеже мере нису до данас увели ни они који су суочени са тежом ситуацијом, али то чинимо знајући да је то једини начин да се томе супроставимо.

“Молим да људи разумеју. Имао сам лично искуство са доношењем тешких мера И код поплава И када је државу требало избавити државе из банкроства. Смао најтежим мерама може да се постигне резултат, јер се тешка болест не лечи аспирином”, казао је он.

Original Article