Лончар: Новозаражених 131, два преминула пацијента

БЕОГРАД, 28. марта (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лончар саопштио је данас јавности да је у последња 24 часа тестирана 371 особа од којих је 131 позитивна на корона вирус, то је укупно 659 оболелих пацијената, од којих је 49 на респиратору.

Лончар је објавио и да су две особе изгубиле живот, те је укупан број умрлих у нашој земљи 10.

Према његовим речима, преминула је жена са Инфективне клинике КЦС која је осам дана била на респиратору и која је имала тегобе са штитном жлездом, као и мушкарац стар 63 године из Ниша који је, такође, имао раније болести.

Лончар је истакао да је од 659 пацијената 334 на болничком лечењу, а 49 на респиратору, што значи да су у тешком стању.

Министар је указао и да је данас видео велики број људи на улици и у праковима, те најавио да ће држава продужити полицијски час викендом у циљу сузбијања ширења вируса.

“Не сећам се да сам видео оволики број људи на улици, парковима, стварно се не сећам, држава је урадила све што је могла, овакво понашање мене најозбиљније забрињава и плаши. Продужићемо полицијски час викендом, јер одговорна држава не може да гледа да се овакве ствари дешавају”, рекао је Лончар.

Каже да су грађани који су ван куће најозбиљнији кандидати да већ сутра буду позитивни на корона вирус, а за неколико дана да имају озбиљне компликације и буду међу бројевима који се читају сваког дана.

“Најљубазније вас молим да останете код куће, размислите како су са таквим и сличним понашањем прошли грађани Италије. Ако вам то није довољан пример, ако не схватате да када изађете и имате контакт са неким или још горе увече да седате са комшијама, знајте да сте најозбиљнији кандидат да добијете вирус”, рекао је Лончар.

Original Article