Тиодоровић: Потребна нам је гвоздена дисциплина,биће све теже

БЕОГРАД, 26.марта (Тањуг) – Ова и следећа недеља биће веома тешке са знатно већим бројем оболелих и већим бројем умрлих, изјавио је данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић и нагласио да нам је у наредне две седмице потребна гвоздена дисциплина и поштовање свих прописаних мера.

Тиодоровић је казао да 70 одсто заражених корона вирусом на територији јужне Србије, а његова претпоставка је да је тако у целој земљи, чине старији од 50 година и позвао радно активно становништво на одговорност и да се на радном месту придржавају мера заштите и одржавају личну хигијену како не би угрозили себе и друге.

””Ако се будемо придржавали свега, очекујем да ћемо успети да што више спустимо експоненцијалну криву и развучемо дистрибуцију оболелих, а да око Ускрса имамо пик, што је могуће с обзиром на број грађана који је дошао из иностранства””, рекао је Тиодоровић на редовној прес конференцији о ситуацији са корона вирусом.

Нагласио је да мора да постоји одговорност и грађана који су се вратили из иностранства и подвукао да сви који се врате у Србију морају да поштују процедуре и да буду у карантину.

””У овом тренутку нам је потребна гвоздена дисциплина да бисмо издржали до краја априла или почетка маја када, надамо се, вирус неће издржати због топлог времена и високог ултравиолетног зрачења””, рекао је Тиодоровић.

Он је додао да епидемије и пандемије нису искључиво здравствени проблем, већ истовремено и социјални, економски, психолошки, па и политички проблем.

””Сада нам треба да смиримо страсти, незадовољство било да је оправдано или да се јединствено усмеримо у борбу против вируса поштујући налоге које даје струка””, казао је Тиодоровић.

Original Article