У наредна три дана остаје одлука о градовима,после- видећемо

БЕОГРАД, 27. марта (Тањуг) – Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да у наредна три дана свакако неће доћи до промене одлуке да се градови још увек не затварају у борби против корона вируса.

“Неће сасвим сигурно у наредна три дана доћи до промене одлуке, а после тога, видећемо”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Председник је пренео да су надлежни били спремни да донесу одлуку о затварању појединих градова, али да би таква одлука изискивала много већи ангажман полиције, коју желе да ангажују за проверу оних који су у изолацији.

“Полиција и војска, БИА, раде огроман посао по том питању, труде се и боре. У ово тренутку је важно да људи разумеју колико је битно да буду дисциплиновани и одговорни. Ако то не разумеју, нико животе не може да шачува и заштити”, указао је Вучић.

Он је подсетио да је Србија пре осталих увела тешке мере, обезбедила опрему и материјале, више него друге земље, пропорционално броју становника и нашој снази, док, приметио је, пуцају системи Италији, Шпанији, Француској.

“То значи да смо се жилаво припремали”, указао је председник Србије.

Вучић је додао и да уз ресурсе који и нису велики и уз друге оптерећујуће факторе, Србија мора да брине и о РС.

“Гледамо да чувамо ресурсе, лекаре и медицинско особље… Само молим старије да не излазе нигде”, поновио је Вучић.

Додао је да некако увек испадне да он буде лош полицајац, што му, каже, не смета ако ће да донесе добро народу.

Вучић је захвалио свим волонтерима, за које каже, да их је све мање, а да ће ипак сви добити све што им је потребно, само да не излазе напоље.

Original Article