10 modnih komada u kojima ćeš izgledati poput supermodela

(foto: weheartit.com)

Istina je da odeća ne čini čoveka, ali odabir pravih modnih komada može učiniti da izgledate fantastično!

Donosimo vam spisak modnih komada u kojima ćete izgledati poput supermodela, i uživo i na fotografijama:

1. Uski džemper

Komotniji komad odeće poput oversized džempera uvek je dobra ideja, osim kada je reč o fotografisanju. Za tu priliku uži džemper ili dolčevita, odnosno onaj koji prati oblik tela i koji laska vašoj figuri bolja je opcija jer vas neće vizuelno proširiti.

2. Pantalone sa širokim nogavicama

Ovakve pantalone na fotografijama pružaju iluziju dužih i mršavijih nogu. Odlično idu uz uži džemper pa će vas ta kombinacija učiniti vitkijima.

3. Midi suknja

Midi suknja je nepogrešiv izbor jer jednako dobro pristaje svakome i prikladna je za svaku prigodu. Takođe, vizualno sužuje struk i izdužuje figuru tela i zato je vrlo fotogeničan komad odeće.

(foto: weheartit)

4. Sandale boje kože s tankim kaišićima

Reč je o jednom od najpopularnijih modela štikli. Sandale boje kože s dva tanka kaišića izdužuju noge, ispravljaju držanje i pristaju uz svaku odevnu kombinaciju.

5. Košulja

Baš kao što sandale boje kože izdužuju noge, tako košulja vizualno izdužuje vrat. Sve što treba da uradite jeste da otkopčate dugme ili dva kako biste postigli ležerniji izgled.

6. Upečatljive minđuše

Minđuše koje se ističu vrlo su fotogenične jer uokviruju lice i prikupljaju svetlost. To je od velike pomoći jer pomaže pri osvetljavanju celokupnog izgleda i tena.

(foto: weheartit)

7. Haljine i majice koje otkrivaju ramena

Ovakvi komadi vrlo su laskavi i fotogenični jer stavljaju naglasak na ramena i ključne kosti, dok pokrivaju gornji deo ruku – onaj koji je najširi.

8. Pantalone i majica uvučena u njih

Jednostavna kombinacija koja uvek dobro izgleda. Džemper ili košulju uvucite u pantalone ili farmerke visokog struka. Ne morate u potpunosti, već je dovoljno samo na prednjem delu pantalona uvući majicu kako biste naglasili struk.

9. Strukturirani blejzer

Ramena naglašena na pravi način mogu čitavu figuru učiniti vitkijom. Tu je od velike pomoći dobro strukturirani blejzer koji vam odlično pristaje jer će on biti taj koji će taktički sakriti sve ona “lošija” mesta.

(foto: weheartit)

10. Raskopčan kaput

Kao i blejzer, kaput je odličan komad koji će uokviriti vašu figuru. On neka ostane raskopčan prilikom fotografisanja, a ostatak odevne kombinacije neka bude minimalistički i neka naglašava vašu figuru.

Izvor: Zadovoljna