3 načina da se rešite uraslih dlačica

(foto: weheartit.com)

Dlake urastaju najčešće u području bikini zone, na nogama i ispod pazuha.

Važno je da dlake nikada ne brijete u smeru suprotnom od rasta dlaka jer tako samo povećavate rizik od urastanja, a ako već dođe do ovog neprijatnog problema predlažemo tri načina da ubrzate zarastanje i da smanjite pojavu crvenila i upala.

Redovan piling kože na regijama gde vam urastaju dlake važan je ne samo za sprečavanje njihovog urastanja, već može i da ubrza proces zarastanja posle urastanja i da smanji pojavu crvenila i upala.

Piling šećerom

Šećer je sjajan prirodni piling koji itekako može pomoći u rešavanju problema uraslih dlačica, nežno uklanja odumrle ćelije i čini kožu glatkom.

Izmešajte pola šoljice ekstra devičanskog maslininog ulja i šoljicu šećer, u smesu dodajte 10 kapi ulja čajevca i isto toliko kapi eteričnog ulja lavande. Piling kružnim pokretnim lagano nanesite na područja gde imate najviše problema sa uraslim dlačicama i na kraju isperite mlakom vodom.

Piling solju

Izmešajte jednu i po šoljicu kuhinjske soli i malo mlake vode. Umočite vatu i nežno prelazite preko područja sa uraslim dlačicama. Nakon nekoliko minuta isperite kožu mlakom vodom. Postupak možete ponavljati dva puta dnevno dok ne dobijete željeni rezultat.

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima antibakterijska, antiseptička i antiupalna svojstva. Ako vam se koža upali sipajte pet kapi ulja u dve kašičice destilovane vode i nanesite na kožu, ostavite desetak minuta i isperite.