5 grešaka u sređivanju nereda koje svi pravimo

Foto: Profimedia

Kada  počnemo da sređujemo kuću i organizujemo garderobu, kozmetiku, sitnice… često nam padaju na pamet najpraktičnije ideje kao što su: plastične kutije, police, kuke za zidove, ormani i ostali komadi nameštaja u koje planiramo da stavimo sve neophodne sitnice.

Međutim, šta ćemo raditi kada nam se prepune navedene “rezerve”. Kupovati i praviti mesta za nove? Naravno da nećemo, već ćemo napraviti selekciju potrebnih stvari i truditi se da ne pravimo sledećih 5 grešaka:

Kupujemo previše polica i kutija.

Ukoliko živite u većem prostoru naravno da ćete imati više od jedne police i kutije za odlaganje stvari. Međutim, pre nego što isplanirate da kupite novu policu za odlaganje stvari, napravite selekciju šta vam je zaista potrebno od sitnica i možda zapravo shvatite da vam dodatna polica ne treba.

Ovde pogledajte kako da uz 4 kutije se spasite nereda.

Kupujemo police za obuću ili dodatne ormane za odlaganje garderobe.

Ukoliko vam je orman sa odećom prepun i nema više mesta ni za jedan odevni komad umesto što ćete potrošiti novac na kupovinu manjeg plakara ili police za obuđu, sredite taj prostor i izbacite garderobu koja vam neće trebati. Dodatna polica ili plakar zauzeće vam mesta u kući ili stanu i napraviti dodatni nered. Sigurno vam nisu potrebne sve jakne i majice u ormanu pa izbacite stvari koje ne nosite više i na taj način napravite mesta ta nove.

Čuvamo proizvode za čišćenje na jednom mestu.

Zvuči kao dobra ideja da vam svi proizvodi za higijenu kuće budu na jednom mestu, međutim ako imate kuću na dva ili tri sprata malo će biti nezgodno da svaki put po deterdžent idete na prvi sprat na primer. Najbolje je da deterdžente za sudove ili neka neophodna sredstva za kupatilo rasporedite tako da vam budu uvek na dohvat ruke, a za ostale hemikalije odredite mesto.

Ovde pogledajte 9 navika koje imaju ljudi nemaju problem sa neredom.

Na svim vratima i zidovima ugrađujemo jeftine čiviluke.

Kuke na zidu zaista deluju kao odličan način da se na brz način rešite nereda sa kojim niste znali šta ćete raditi. Međutim, ako želite da vam dom deluje uredno i moderno, čiviluci nisu pravi način da to i postignete. Osim što ne deluju estetski lepo, nagomilana garderoba koja visi sa zidova i vrata je oličenje nereda, a najčešće ove kukice nisu napravljene od čvrstih materijala pa kao rezultat dobićete odeću koja leži na podu.

Kupujemo lep, ali nepraktičan nameštaj.

Ukoliko živite u malom prostoru, a nemate veliki tavan, podrum ili ogromne ormane, pri kupovini nameštaja vodite račina da bude više nego samo lep komad. Manjim prostorima je neophodan funkcionalan i praktičan nameštaj kako bi sve bilo uredno, čisto. Na primer, kupite krevet u kojima može stati posteljina ili stolove sa većim brojem fioka.

Izvor: Lisa