5 ključnih saveta za problem sa suvom kosom

Foto: Profimedia

Umesto što ćete kupovati razne hemijske proizvode da izlečite suvu kosu, predlažemo da počnete od sledećih pet saveta: 

Pažljivo birajte proizvode

Potražite proizvode sa niskim pH vrednostima koji sadrže sastojke za zadržavanje vlage. Pažljivo odaberite šampon i regenerator. 

Nemojte često prati kosu

Vlasi proizvode svoje ulje koje štiti kosu, pa stoga pazite kada perete kosu. Nemojte prejako trljati koren kose. Zapamtite, vašoj kosi je potrebna hidratacija. Perite je svaka dva-tri dana, a ako je potrebno upotrebite šampon za suvo pranje.

Smanjite temperaturu na fenu

Ako je vaša kosa suva i krhka, ostavite je da se prirodno suši bez upotrebe fena što češće možete. Ako se dogodi da žurite i morate upotrebiti fen, podesite ga na najnižu temperaturu. Izbegavajte pegle za kosu i figaro što je više moguće, a kada ih koristite stavite proizvod za zaštitu kose. 

Izbegavajte hemijske tretmane

Skoro sve žene vole da farbaju kosu, ali zapamtite da iako lepo deluje, ona u priličnoj meri oštećuje vlasi. Ako baš morate, onda koristite boje koje traju duže kako ne biste tretirali kosu često.

Osam čaša vode na dan

Vaša kosa je deo vašeg tela pa ako se ne brinete za njega neće vam pomoći ni jedan od ovih saveta. Pijte najmanje osam čaša dnevno, ali probajte deset.

Izvor: Frizure.hr