5 najdepresivnijih trendova u uređenju stana u 2014. godini

Foto: Profimedia

Da li u vašoj spavaćoj sobi vladate vi, seks, ili televizor?

Ako još niste sigurni šta biste odgovorili na ovo pitanje, pogledajte kako su zanimljive odgovore dali ispitanici širom Amerike i Kanade u istraživanju koje je bilo sprovedeno u julu 2014. godine, prenosi Elle Decor.

Rezultat ovog istraživanja je i otkriće 5 ključnih trendova u uređenju stana u 2014. godini koji su više nego depresivni, a sproveo ga je sajt koji se bavi arhitekturom, dizajnom enterijera i dekoracijom „Houzz“.

Prvi rezultat je da se danas po jedan televizor nalazi u skoro svim prostorijama jednog porodičnog doma, a čak 35 odsto ispitanika ima po TV aparati i u dečijim sobama. Tako spavaća soba polako ali sigurno postaje trpezarija, jer 52 odsto tamo ima televizor i jede upravo u sobi za spavanje (8 odsto tu drži i mali frižider).

30 odsto ukupnog broja učesnika ovog istraživanja kaže kako trpezariju koristi veoma retko, dok neki čak jednom u mesec dana. Zato su se neki odlučili da u nju unesu izgleda jedinu stvar koja može okupiti čitavu porodicu. Naime, 16 odsto ispitanika ima televizor i u trpezariji, kako bi jeli i pratili omiljene programe u isto vreme.

Samo 29 odsto ukupnog broja žena koje su učestvovale u ovom istraživanju veruje svojim partnerima kada dođe do uređivanja prostora i dekoracije i prihvata njihove ideje, dok muškarci to čine u 43 odsto slučajeva.

Srećom, 54 odsto ispitanika smatra da je na par koraka do savršenog doma, dok je samo 2 odsto njih nezadovoljno svojom situacijom.