5 najvećih grešaka prilikom izbora uskih farmerki

(foto: weheartit.com)

Na vrhu omiljenog ženskog modela farmerica nalaze se one uskog kroja.

Da li znate koje su najčešće greške koje pravimo prilikom njihovog nošenja?

1. Izbegavamo modele koji nisu potpuno pripijeni uz noge

Mnoge žene misle da bi uske farmerice trebalo da budu poput druge kože pa ne vole da nose modele koji nisu potpuno stisnute uz nogu. Naravno, to uopšte nije mana uskih farmerica i zato ne moramo da izbegavamo model koji nam stoji sjajno, pristaje na struku i bokovima, ali na donjem delu tela nije baš tako savršen. Isto vraži i za modele koji su trunku širi u gornjem delu – upotpunite ih debljim kaišem sa masivnom kopčom.

2. Pokušavamo da ih na silu uguramo u preuske čizme

Ako osetite da u čizmama jednostavno nema mesta za farmerice, ne forsirajte njihovo nošenje. Farmerice će se gusto naborati iznad ruba čizama i na kolenima pa će stvoriti neželjeni efekat. Umesto uskih čizama posegnite za trendi vrećastim modelima uz koje ćete bez problema nositi uske farmerice.

3. Izbegavamo kraće modele

Kada uske farmerice nosite uz štikle, slobodno izaberite kraće modele koji otkrivaju mali deo nogu. Na taj način vizualno ćete izdužiti svoje noge.

4. Bojimo se da izađemo iz okvira konvencionalnog nošenja farmerica

Zahvaljujući činjenici da su uske farmerice idealne su za zanimljive modne igre. Trendseterke uz njih vole da nose suknje ili haljine pa tako stvaraju efektne kombinacije. Prošlo je vreme kada smo farmerice nosili isključivo uz običnu majicu ili džemper pa slobodno dajte mašti na volju i razigrajte se prilikom slaganja kombinacija.

5. Spajamo čizme s predugim farmericama

Uz čizme treba da nosimo modele uskih farmerica koji malo dotiču vrh cipele. U kupovinu farmerica zbog toga idite u omiljenim čizmama i proverite da li se željeni model gusto bora iznad vrha cipele ili će lepo padati na čizme.