6 najpoznatijih mitova o seksu

(foto: wehearit.com)

Seksualne revolucije vezujemo za drugu polovinu prošlog veka, a serija Seks i grad je umnogome uticala na to da žene konačno počnu da o seksu pričaju kao muškarci – slobodno, otvoreno i bez blama..

Međutim, iako se nakon šopinga, listanja omiljenog časopisa i tračarenja obično povede priča i o pikanterijama iz spavaće sobe, čini se da mnoge žene podlegnu pred mitovima koji kruže o svemu tome i kako se ne bi osetile izolovano i drugačije, klimnu glavom i potvrde mit koji je očigledna besmislica.

Ovo su samo neki od njih koje ćete najčešće čuti ili pročitati o njima u časopisima.

  • Seks se uvek završava orgazmom. Nažalost, to je daleko od istine. Tek 30% žena doživi vrhunac tokom seksualnog odnosa, dok preostali procenat doživljenih orgazama spada u klitoralne.***Ukoliko ste propustili: Imate problem da doživite orgazam? Evo u čemu grešite.
  • Muškarci pomisle na seks na svakih 7 sekundi. Još jedna uvrežena neistina koja se prenosi s kolena na koleno. Muškarac u proseku pomisli na seks 18 puta dnevno, mada ni žene ne zaostaju sa brojkom od 10 puta na dan.
  • Samo muškarci imaju tzv. vlažne snove. Iako je tipično za muškarce, a najčešće su u pitanju pubertetlije, da u toku noći imaju nekoliko spontanih orgazama, isto se dešava i devojkama. Naravno, procenat je opet nešto manji i, prema istraživanju iz 1986. godine, iznosi 37%.
  • Tokom jednog seksualnog odnosa se potroši jednak broj kalorija kao i u toku treninga. Nažalost, ni ovo nije istina. Potrebno je da vaš odnos traje (i to intenzivno!) 30 minuta kako biste sagoreli između 85 i 100 kalorija.
  • Tantrički seks može učiniti da vaš orgazam traje satima. Lepo zvuči, zar ne? Ali i potpuno neistinito. Koliko god se trudili vrhunac neće trajati duže od nekoliko sekundi. Tačno je da ćete uz pomoć tantričkog seksa osećati prijatnost i euforičnost dosta duže, ali to se ne može nazvati orgazmom.
  • Što ste stariji to ćete sve manje uživati u seksu. Još jedan potpuno neosnovan mit. Štaviše, seksualna edukatorka Melanie Davis poručuje: “U određenim godinama sam orgazam nije najbitniji cilj koitusa. Fokus je na senzualnosti, kreativnosti i emocionalnoj povezanosti što odnos čini intenzivnijim jer je uključeno celo telo”.
Izvor: stylecaster.com