8 najboljih krema sa hijaluronom za vaše lice

Otkrijte koje su najbolje kreme sa hijaluronom koje možete kupiti. Nije svejedno jer isama hijaluronska kiselina se razlikuje po strukturi. Informišite se.

Saznaćete sve o korisnosti hijaluronskih soli u odnosu na hijaluronsku kiselinu i šta je to što neke kreme izdvaja u odnosu na druge!

Prednosti krema sa hijaluronom

Kreme koje u sebi sadrže hijaluron, već godinama se koriste u kozmetičkoj industriji, naročito kada su u pitanju kreme protiv bora.

Zapravo, hijaluronska kiselina je supstanca koju naše telo samo proizvodi i sastavni je deo hrskavica naših zglobova. Kako sa godinama opada i gubi se ova supstanca u našem telu, tako i naša koža, ali i naše kosti gube na kvalitetu.

Mi je možemo unositi oralno, ali je najčešće u nosimo preko krema sa hijaluronskom kiselinom.

No sam molekule ove kiseline može se pojaviti u više oblika koji se bolje ili lošije aposrbuju u kožu. Tako postoje molekuli dugog i srednjeg lanca hijaluronske kiseline, ali i soli hijalurona.

Ono što soli hijaluronske kiseline izdvaja i što ih čini boljima od same hijaluronske kiseline, to je njihovi manji molekuli.

Ako imamo kožu kao svojevrsnu membranu, koja treba da propusti sastojke kozmetičkih proizvoda koje koristimo, onda je bolje da to budu manji molekuli. Oni efikasnije prodiru u kožu, menjajući njenu strukturu tako da je i nama lakše da svoju negu podignemo na odgovarajući nivo.

Ma kako da vam ovo sa molekulima zvuči, ovakva jedna krema je prirodna nega lica – pod uslovom da u njoj nema štetnih sastojaka. Mnoge poznate ličnosti se kunu u njihovo dejstvo.

Naša poznata glumica Lidija Vukičević ima savet za vas. Nega lica je i njoj dugo predstavljala problem, dok nije našla prirodno rešenje koje uvek može dajoj bude pri ruci. Njena koža koja je počela da se opušta brzo se zategnula, izgleda svežije i podmlađeno – toliko da joj mnogi mogu pozavideti! O čemu se radi i u čemu je tajna njenog izgleda, pročitajte u ovom tekstu: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

Još ste sumnjičavi?

Ne treba da budete, ali hajde da proverite da li je ova krema za vas.

Kome su namenjene kreme sa hijaluronom?

Hijaluronske kreme su namenjene svima onima koji primećuju da tonus njihove kože opada. To znači da su se tragovi bora počeli videti.

Ako imate mladu kožu, bez ikakvih znakova starenja, onda ovakva jedna krema može biti namenjena i vama. Ono što se preporučuje, to je preduprediti bilo koji problem, pa i problem sa borama.

Dakle, ako ste prešli 25. godinu, nije zgoreg da krema koju koristite za negu ima u sebi i hijaluron jer će on i te kako biti koristan za vaše lice.

Kada početi sa korišćenjem kreme sa hijaluronom?

Rekli smo da se sa godinama hijaluron gubi iz našeg tela. To znači da tada moramo da ga nadoknadimo.

Kako je 25. godina prelomna kada je u pitanju rast i razvoj organizma, možemo reći da telo od tog trenutka počinje polako da stari.To ujedno znači da je korišćenje krema sa hijaluronom preporučljivo maltene od te, prelomne godine.

Tridesete su već godine kada je neophodno da se negujete, kako biste predupredili nastanak onih dubokih, nepoželjnih bora.

U kasnijem dobru, ove kreme su neophodnost. Morate ih imati u svojoj dnevnoj, ali i noćnoj rutini. Mada, ovde već u igru dolaze i kreme sa retinolom.

Vrste krema sa hijaluronom

Naravno da krema ne sadrži samo soli hijaluronske kiseline, već u sebi ima i neke druge sastojke koji će biti korisni. Zato ćemo vam predstaviti više vrsta krema koje u sebi sadrže i hijaluron, a koje su više nego odlične za lice.

hijaluronska krema

Pantenol krema sa hijaluronom

Kombinacija ova dva sastojka, a to su hijaluron i pantenol za kožu, svakako je dobitna. Pantenol neguje dublje delove kože, pružajući im zaštitu od bakterija i bilo koje druge vrste upale. Zato je omiljen, bilo da se koristi samo stalno ili u kombinaciji sa nekim drugim sastojkom.

Ova kombinacija preparata naročito će biti delotvorna za mladalačku kožu.

Budući da joj daje sve neophodne stvari za pravilno funkcionisanje, hijaluron i pantenol su odlični sastojci, pre svega za dnevnu negu kože koja je normalna.

Sa pojavom nekog problema, koriste se sredstva koja su jača i koja će rešiti potencijalni problem.

Krema sa hijaluronom i kolagenom

Ova krema je prava bomba za osobe koje su u godinama, budući na su ova dva sastojka neophodna za negu zrele kože. O kolagenu smo pisali bezbroj puta. Njegov povoljan uticaj na kožu je fantastičan.

On zajedno sa hijaluronom vraća koži neophodan sjaj i vlažnost, koji će doprineti da ona izgleda baš onako kako bi trebalo. Jedan od glavnih sastojaka koji pegla bore je upravo kolagen.

Preporučuje se da i njega koristite preventivno, kako bi problem bio sprečen, a ne lečen.

Nešto što je bolje i korisnije od samog kolagena, jesu oni sastojci koji podstiču stvaranje prirodnog kolagena.

Neki od njih su vitamin C, o kome ćemo kasnije govoriti. Tu je i neodermyl koji podstiče vezivna vlakna da stvore upravo taj prirodni kolagen u koži. Uvrstite kreme sa ovim sastojcima u svoju svakodnevnu rutinu i sigurno se nećete pokajati.

Apotekarske kreme sa hjaluronom

Verovatno ste bili u prilici da isprobate kreme koje pravi neka državna ili privatna apoteka u vašem kraju. Verujemo da niste pogrešili ako ste ovako nešto uradili. Naime, farmaceuti često naprave formulacije krema koje će biti odlične za lice ili telo.

Takav je slučaj i sa apotekarskom kremom koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu. One su obično jeftinije nego kreme koje možete kupiti, a ne moraju biti ništa lošije. Farmaceuti imaju svoje formulacije koje su dobre za lice. Zato možete potražiti i neku od njih.

Kreme sa retinolom i hijauronom

I retinol je jedan od sastojaka koji se veoma često upotrebljava u kremama za lice. On je dobar zato što ume da isuši kožu i upije višak sebuma. Zato se preporučuje onima koji muče muku sa masnom kožom lica.

Kombinacija ovih sastojaka preporučuje se i osobama koje imaju problema sa aknama, budući da i one mogu izazvati problem sa mašćenjem. Po nekom nepisanom pravilu, ko ima problematičnu kožu, ima i masno lice. A prevencija starenja je kod ovog tipa kože posebno zahtevna.

Krema za lice sa želatinom i hijaluronom

Kada je u pitanju rad na starenju kože, onda možemo iskoristiti prednost prirodnog sastojka iz naše kuhinje, a to je želatin. Želatin je odličan da ošisti pore, takođe je odličan i da izbeli neke nepravilnosti, zato ga je više nego poželjno koristiti u kombinaciji sa hijaluronom.

Kremu sa želatinom možete napraviti i sami, a deo sa hijaluronom samo pridodajte, kako bi to imalo dodatnog i boljeg efekta na kožu. Kombinacijom ova dva sastojka, sigurno ćete uspeti da očistite i neke nečistoće sa lica, kao i da vratite koži sjaj koji je izgubila.

Evo kako napraviti domaću kremu za bore.

Hidratantna krema sa hijaluronom

Hidrantna hijaluronska krema je najuniverzalnija moguća varijanta kreme, koju bi svako trebalo da ima u svom domu. Neopterećena sastojcima, blaga i nežna, ova krema će savršeno negovati vašu kožu i pružiti joj hidrataciju. Mogli biste je koristiti preko dana, čak i kao podlogu za šminku.

Ona nije masna, ređe je teksture, tako da je koža veoma brzo upija. Ako nemate nikakvih problema, a razmišljate koja krema bi bila dobra za vas, kao krema za svakodnevnu negu, onda nema dileme. Odaberite hidrantnu kremu sa hijaluronom i nemojte se ni oko čega brinuti.

Ona će biti dovoljno dobra da podmiri vaše dnevne potrebe.

Vitaminska krema sa hijaluronom

Za svakodnevnu negu bi takođe bila odlična i vitaminska krema sa hijaluronom. Ona je odlična za svakodnevno korišćenje, kao i hidrantna krema sa hijaluronom. Vitamini, naročito vitamin C, vitamin A i vitamin E, i te kako se preporučuju za korišćenje.

Sa vitaminom C možete računati čak i na blago posvetljivanje kože, budući da ona može otkloniti neke sitne pegice i flekice sa lica. Vitamin A je odličan za obnavljanje površinskog sloja kože, dok vitamin E možete koristiti i za negu osetljivog područja opko očiju.

Ova krema pogodna je kako za dan, tako i za noć, pošto je ishranjivanje kože vitaminima važno u oba slučaja.

Noćna krema sa hijaluronom

Naša koža noću apsorbuje najviše stvari koje su joj potrebne da bi bila savršena. Zato je i najpreporučljivije da noćna krema sadrži najveći stepen hijaluronovih soli. To je nešto što će pomoći da se probudite svežiji i odmorniji.

Nekada je usled stresa i neurednog načina života naša koža takoreći izmučena raznim stvarima. Noću je odmaramo i pripremamo za nove pobede.

Odgovarajuća krema sa hijaluronom tokom noći učiniće da budete blistavi tokom jutra.

Kada je koža iznegovana kako treba noću, onda je ujutru dovoljno samo malo da je osvežite i ona će delovati božanstveno. Iskoristite prednosti hijalurona i koristite ga tokom noći, za sjajne rezultate.

Alergija na kreme sa hijaluronskom kiselinom

Iako su alergijske reakcije na kozmetičke proizvode veoma zastupljene, kada je hijaluron u pitanju, to nije slučaj.

Zapravo, hijaluron toliko ne izaziva alergijske reakcije, da se on najčešće koristi kao sastojak onih krema koji sprečavaju alergijske reakcije.

Šalu na stranu, najčešće alergijske rekcije izazivaju retinol i vitamin C zato što mogu biti jaki i samim tim agresivni za kožu. Alergija se najčeće javlja u vidu osipa i crvenila, a sprečava se tako što prestanete da koristite proizvod. Ako se crvenilo i svrab ne povuku, onda se treba obratiti dermatologu. Pranje običnom vodom se za početak takođe preporučuje.

Najbolje kreme sa hijaluronom

Ima dosta krema koje zavređuju pažnju, ali ćemo vam mi koji proizvodi su po našem izboru najbolji.

najbolje kreme sa hijaluronom

Neborela krema protiv bora

Ovu kremu ne možete nabaviti u slobodnoj prodaji, već samo na sajtu neborela.com/.

Spada u red krema koje se mogu svrstati u prirodne, koje u sebi, između ostalog, sadrže i hijaluronske soli. To znači da obezbeđuje dobro prodiranje u kožu!

Neborela je odlična u borbi protiv svih nepravilnosti na licu, naročito bora jer pomaže da se one preduprede, ali i da se postojeće uklone. Njena najveća vrednost jesu prirodni, biljni sastojci, koji pomažu da vaša nega bude blaga i trajna. Pomenuli smo sastojak neodermyl koji u kombinaciji sa hijaluronom, ali i sa ostalim biljnim sastojcima predstavlja pun pogodak za kožu jer podstiče stvaranje kolagena. On je veoma efikasano utiče na ublažavanje finih linija, dubljih bora, ali i podočnjaka i fleka.

Sa ovom kremom možete biti potpuno sigurni da će vaše lice biti negovano. Cena na sajtu je 1890 rsd. Ako naručite dve, treću dobijate besplatno.

Afrodita hyaluron mineral

Drugu kremu koju želimo pomenuti, možete naći u svim bolje snabdevenim drogerijama. Afrodita linija poznata je po svojoj dugoj tradiciji. Ova krema zamišljenja je tako da fantastično hidrira. Obogaćena je mineralnom vodom. Idealna je kao dnevna krema za suvu i normalnu kožu.

Površinski sloj kože biće fantastičan,

Ovu kremu možete nabaviti po ceni od oko 980 rsd

Eucerin hyaluron filler

Još jedna u nizu krema koje se lako nabavljaju, čak i u apotekama. Hijaluron verziju ove kreme imate i za dan i za noć. Preporučuju je za zrelu i stariju kožu, s obzirom na to da sadrži hranljive sastojke koji će ublažiti starenje.

Glicin saponin koji ova krema sadrži prodire i u dublje slojeve kože, glačajući čak i duboke bore. Sa prvim znacima starenja ova krema se pokazala izuzetno, budući da ih uspešno otklanja i pegla nepravilnosti.

Ovu kremu možete nabaviti po ceni od 2500 do 3000 dinara, u zavisnosti od mesta na kome kupujete.

Zlatna krema sa hijaluronom

Ova krema spada u red onih koje ne možete nabaviti u prodaji, već samo na internetu. Brend Rtanjski spas za ovu kremu kaže da otklanja sve znake umora, kako na vratu, tako i na dekolteu. Ponekad zaboravimo da dekolte i vrat i te kako mogu pokazivati broj godina u našoj ličnoj karti.

Zlatna krema zateže lice i preporučuje se jer je dobra za ishranu kože. Malo je masnije strukture, tako da ćete sačekati neko vreme po nanošenju da bi je koža upila. Osobama koje imaju malo masniju kožu, možda ne bi prijala za dan.

Njena cena na sajtu je 2000 dinara.

Collistar krema sa hijaluronom

Collistar proizvode možete nabaviti u Jasmin radnjama širom Srbije. Ovo zapravo nije toliko krema, koliko je serum, budući da je u tečnom stanju sa pipetom.

Može efikasno zameniti standardnu kremu, s obzirom na tom da ima pun potencijal u zatezanju kože, takozvanog liftinga lica. Prodire u dublje slojeve i vraća koži čvrstinu. Kako ima pipetu i tečan je, dovoljna je mala količina da se namaže čitavo lice.

Preporučuje se svim tipovima kože, naročito osobama sa dehidriranom kožom lica jer je sposoban da u kratkom roku vrati čvrstinu i sjaj.

Cena ovog proizvoda je 5490 rsd za 30 ml.

Mixa Hyalurogel Rich

Sadrži čistu hijaluronsku kkiselinu i 10% glicerina. Nekomedogena je, brzo se upija a ostavlja sjajan osećaj hidratacije. Cena joj je oko 815 rsd.

Postoji i Mixa Hyalurogel Light verzija koja ima 7% glicerina.

Rosal clean be hydrated

Još jedan u nizu proizvoda namenjen dehidriranoj i suvoj koži. Ima inovativnu 3 molekulsku hijaluronsku kiselinu koja je karakteristčna po tome da dobro prodire u dublje slojeve kože. Obogaćena je uljima jojobe, pšeničnih klica i shea maslaca, pa ne pruža samo hidrataciju odmah, nego nadoknađuje i prirodnu masnoću lica.

La roche posay hyalu b5 krema

Ovaj proizvod sadrži duo hijaluronskih kiselina + vitamin B5. Namenjen je dubinskoj hidrarataciji lica koja koži vraća jedrost i volumen i tako smanjuje fine linije i bore na licu. Cena joj je oko 2500 rsd.

Iskustva sa hijaluronskim kremama za lice

Korisnici krema sa hijaluronom svi do jednog ističu da bez ovih krema ne mogu da zamisle svoju dnevnu rutinu. Bez obzira da li je koža problematična ili je normalna, krema sa hijaluronom služi da joj vrati sjaj i da joj pomogne da se ili vrati ili održi vitalnost.

Međutim, imajte na umu i druge sastojke. Ako krema ima samo hijaluron, njena primarna uloga je hidratacija. Ako je to neka obogaćena formula, onda će ona delovati i na bore, ali i na fleke i podočnjake na licu. Sama hijaluronska kiselina ovo ne može bez pomoći drugih sastojaka, a najbolje je da budu na prirodnoj bazi odnosno na bazi bilja.

Godinama unazad kreme sa hijaluronom imaju primat i to sa razlogom. Vaše je samo da odaberete koja od krema bi podmirila potrebe vašeg lica i da je nabavite.

Ne zaboravite da je važno i čišćenje kože, kako bi svaka krema efikasnije delovala. To je važno i za kremu sa hijaluronom. Nanesite je na čistu kožu i samo posmatrajte kako sitne nepravilnosti sa vašeg lica nestaju.

Read More