Od Beograda do Londona biciklom: Ivan Lazić preći će 2.000 kilometara kako bi pomogao porodici iz Pančeva

Od Beograda do Londona biciklom: Ivan Lazić preći će 2.000 kilometara kako bi pomogao porodici iz Pančeva 1Foto: Privatna arhiva

Ivan Lazić će u julu krenuti iz Beograda za London biciklom – zato što voli biciklizam i zato što će na taj način pokušati da pomogne porodici Nebriga iz Pančeva, koja ima petoro dece i živi u vrlo skromnim uslovima.

“Došao sam na ideju da vozim malo dužu relaciju Beograd-London i u razgovoru sa prijateljima odlučio da kada već krećem u taj poduhvat, možda mogu i nekome da pomognem. Stupio sam u kontakt sa organizacijom Srbi za Srbe i oni su mi rekli za porodicu Nebriga iz Pančeva”, kaže za Danas Ivan Lazić.

Otvorio je potom, kako kaže, stranicu na platformi justgiving.com koja je direktno povezana sa organizacijom Srbi za Srbe i gde mogu da se vide podaci o ljudima koji su uplaćivali novac. Cilj je, ističe, da se stigne do 15.000 funti, a do sada je sakupljeno više od 500 funti.

“Planirano je da krenem 16. jula sa Trga Nikole Pašića u sedam ujutru. Određeni broj prijatelja i klupskih kolega će me pratiti do Novog Sada, a moja rođaka će me pratiti do Nemačke. Ostatak puta ću voziti sam bez bilo kakve podrške”, ističe ovaj Užičanin.

Sve troškove puta snosiće sam, a put od 2.000 kilometara potrajaće bar 20 dana.

Ivan će iz Beograda ići preko Novog Sada, Osijeka i Gornje Radgone u Sloveniji, dalje kroz Grac i Salzburg u Austriji, preko Minhena, Augsburga, Štutgarta do Luksemburga i Belgije, i dalje od Lila i Kalaisa u Francuskoj do Dovera i Londona.

Korona dovela do pomame za biciklima (VIDEO)

“Ako ima ljudi dobre volje na toj relaciji koji bi hteli da mi organizuju smeštaj, značajno bi mi olakšalo put”, poručuju Lazić, koji poslednjih 12 godina živi u Londonu.

Ovaj otac dvogodišnjeg dečaka kaže da se biciklizmom dugo bavi rekreativno, da je trenutno član biciklističkog kluba Leotar Trebinje i da je već učestovovao u humanitarnim trkama.

“Učestvovao sam u trci Big Depart klasik, koja se svake godine održava neposredno pre Tur d Fransa. Trka je revijalno-humanitarnog karaktera i indentična je kao prva etapa ove velike trke. Tada sam sakupljao novac za humanitarnu organizaciju “UK prostate cancer””, kaže Lazić.

Tih 205 kilometara izvozao je za osam sati. A pre toga prikupljao je novac za raznorazne organizacije, uglavnom, trčeći polumaratone.

Svi koji žele da saznaju više o Ivanovom putu i pomognu porodici Nebriga mogu da posete stranicu justgiving.com

Goran i Sanela Nebriga žive u trošnoj kući i imaju pet devojčica, najstarija Aleksandra ima 14 godina, Jelena 12, Suzana 11, Milica sedam, a najmlađa Bogdana samo jednu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Original Article