Ako na društvenim mrežama radite ove TRI STVARI, brak ili veza su vam u OZBILJNOJ KRIZI

Ljubav i seks

Svi smo danas aktivni na mrežama, ali ono što radimo na njima može da otkrije probleme koje ni sami sebi ne želimo da priznamo.

Izvor: najzena.alo.rs/Jelena Vukelić  |  

Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

.

Psiholozi koju se specijalizovani za partnerske odnose upozoravaju da određene navike na društvenim mrežama mogu da ukazuju na nezadovoljstvo i nesreću žene u braku, prenosi sajt YourTango.

Dopisivanje sa bivšim

Ako primećujete da sve više razgovarate sa muškim prijateljima iz prošlosti, bivšim partnerima ili flertujete sa poslovnim poznanicima, a pritom i lajkujete ili komentarišete njihove objave, možda tražite nešto na pogrešnom mestu.

Proveravate svaku poruku, lajk ili komentar, čak i kasno u noć ili rano ujutro. Možda delite stvari na mrežama koje ne delite sa supružnikom, krijući to od njega i pretvarajući se da komunicirate sa nekim drugim. Ako se prepoznajete u ovim navikama, jasan je znak da nešto nedostaje u vašem braku.

Non stop ste online

Ako provodite previše vremena proveravajući mreže dok je vaš partner u blizini , diskutujete na forumima i grupama umesto da iskoristite vreme sa partnerom ili čak flertujete sa osobama koje upoznajete online, možete se udaljiti od partnera na mentalnom i emocionalnom nivou. Ove navike mogu izazvati ozbiljne probleme u vezi ili braku.

Zabavnije su vam mreže od partnera

Treća navika koja ukazuje na nezadovoljstvo u odnosu je kada vam je zabavnije na društvenim mrežama nego sa partnerom. Ako tražite zabavu i uzbuđenje gledajući Fajsbuk, TikTok ili Instagram umesto da provodite kvalitetno vreme sa partnerom, to može biti znak da u vezi ne dobijate ono što vam je potrebno. Dok audio knjige, kursevi jezika i istraživanja mogu da budu zanimljivi, ako stalno tražite zabavu na drugim mestima umesto sa partnerom, to ukazuje da nešto nedostaje u vašem odnosu.

Ako se prepoznajete u ovim navikama, vreme je za ozbiljan razgovor sa partnerom. Da bi veza napredovala, oboma mora biti fokus na vezi, a ne na društvenim mrežama.

Read More