Balenciaga Crocs klompe rasprodate za nekoliko sati

Letnju kolekciju Balenciaga za 2018/19 obeležila je ni manje ni više nego popularna „crocs“platforma koja je jedna od najkontraverznijih modnih komada.

Međutim, čini se da su upravo ove cipele dobile svoju potvrdu u modnom svetu i to od strane renomiranog španskog brenda Balenciaga.

Cristopher Kane je dizajner koji je među prvima prepoznao potencijal ovog gumenog modnog komada i predstavio ga na letnjoj modnoj reviji 2017.godine, ukrašavajući cipele kamenčićima raznih boja i dimenzija.

Ali je Demna Gvasalia, ispred brenda Balenciaga, ta koja je predstavila ovaj hit model s platformom od 10 cm na modnoj reviji letnje kolekcije za 2018. godinu.

Ispostaviće se da su ove “cipele” postale takav hit među tinejdžerima da su bile rasprodate preko Interneta i pre zvaničnog puštanja u prodaju. Naime, ovaj model bio je dostupan na websajtu Barneys po ceni od 850 $ 1. februara 2018.godine, i rasprodat je u roku od nekoliko sati.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će se “cipele” nekada osuđivane od strane modnih dizanjera širom sveta, nazivane još i „patofne“ vratiti na velika vrata uz pomoć Gvasalije, i postati planetarni hit.