Biorevitalizacija lica je rešenje za podmlađenu kožu!

Biorevitalizacija lica je rešenje za podmlađenu kožu!

Autor: Zorana Grujin

Biorevitalizacija kože je tretman koji obezbeđuje dubinsku hidrataciju lica i zateže kožu, toliko da ćete izgledati dosta mlađe. Ako ste u potrazi za eliksirom mladosti, na pravom ste mestu.

Starost je prirodan proces koji mnoge žene ne mogu da prihvate na pravi način. Čak i ako zanemarimo godine, ne možemo da zanemarimo činjenicu da naše lice više nije zategnuto i elastično. Sve je više tretmana koji obećavaju i poručuju nam da je moguće da izgledamo lepše i mlađe, uz pomoć revolucionarnih, inovativnih metoda.

Biorevitalizacija je tretman koji služi za brzo i efikasno podmlađivanje kože.

Prvi rezultati vide se već za nekoliko dana i to je ono što se ženama posebno dopada. Biorevitalizacija je zapravo dubinska hidratacija kože koja će promeniti izgled vašeg lica iz korena. Ovaj metod podmlađivanja lica postao je jako popularan u svetu, a sve više i kod nas u zemlji jer su rezultati fenomenalni.

Šta je biorevitalizacija lica?

Biorevitalizacija lica je tretman odličan za ojačavanje kože i koji aktivira ćelije da se obnove. Struktura kože postaje kvalitetnijaa i to će se videti na vašem licu.

[/infobox]U ovom tretmanu se koristi hijaluronska kiselina i supstance koje se već nalaze na koži, pa možemo da kažemo da je biorevitalizacija bezbedan i učinkovit proces podmlađivanja kože. Sem hijalurona, koriste se i supstance DMAE koje poboljšavaju kvalitet kože.[/infobox]

Koji će se materijal koristiti u tretmanu zavisi od toga koji se problem rešava.

Osim toga, biorevitalizacija pomaže pri lečenju ožiljaka, deluje na pege i na fleke na licu. Za ovaj tretman se smatra da je najbolja alternativa koju možete da izaberete, pogotovo ako ste u zrelim godinama i želite da sačuvate vašu kožu od bora, pigmentacije ili promene boje. Osim za lice, biorevitalizacija se često primenjuje i na dekolteu i na vratu.

Kako bi vaše lice uvek bilo lepo, bez obzira na vaše godine, bitna je hidratacija. Možda ni ne shvatamo koliko značaj ima hidratacija i zbog čega se na našem licu pojavljuju bore. Bore mogu da nastanu iz mnogo razloga, nekada je u pitanju genetika, nekada nega, ishrana, životni stil. Istina je da će se bore neminovno pojaviti u određenom dobu života, ali svakako nije isto kada se pojave sa trideset godina i sa šezdeset. Kako se pojave, one isto tako mogu i da se umanje i otklone, a za to su nam potrebni razni tretmani, kao i kvalitetne kreme za bore.

Moja poznanica Helena je uspela da se oslobodi bora i podočnjaka na sasvim prirodan način. Ispričala nam je kako sada ponovo veruje u sebe i oseća se fantastično jer je uspela da zategne i podmladi lice sa lakoćom. Ona je dokaz da godine nisu važne i da rešenje postoji. Njenu taktiku možete probati i vi. Pročitajte njeno iskustvo na sledećem linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Kome je namenjen tretman biorevitalizacije lica?

tretman biorevitalizacije kože

Tretman je namenjen koži kojoj je potreban oporavak. Preporučuje se ženama čija je koža suva i svima onima koji imaju loš ten i probleme na licu. Takođe, biorevitalizacija je magična kada govorimo o borama, jer ona zaglađuje i zateže kožu, vraća joj prirodnu elastičnost. Može povoljno da deluje na proširene pore i na masnu kožu jer reguliše stvaranje sebuma na licu. Preporučuje se i osobama koje su pušači ili su izloženi dugo sunčevim i UV zracima.

Kako se biorevitalizacija bavi različitim problemima, tako je i važno da pored nje, poštujete druga pravila. Kada je koži potreban oporavak, tada morate da razmišljate o svim životnim navikama koje su uticale na kvalitet života.

Bilo bi idealno da prestanete sa konzumiranjem cigareta i da obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom. UV zraci utiču da koža stari i ako se ne zaštite na vreme, možete da očekujete da će se bore pojaviti i brže nego što ste mislili. Često smo u zabludi da se ovakve kreme koriste samo tokom leta, a istina je da su nam uvek potrebne, pa i kada je temperatura u minusu.

Kad već postoji šteta na licu, onda treba da razmišljate o tretmanima poput biorevitalizacije.

Aktivne supstance koje se ubrizgavaju u kožu, odmah počinju da deluju, a nanose se na problematičan deo lica ili vrata.

Ako je vaša koža suva i oštećena, ako su se bore pojavile i ne uspevate da ih se rešite, ako je koža dehidrirana i na njoj se ne vidi sjaj i prirodna boja, onda je ovaj tretman ono što će vas obradovati, ali obradovaće i vaše lice, jer će učiniti da sija novim sjajem. Sjajno je to što se jednim tretmanom rešava više problema, pa će vas neki efekti i iznaditi.

Ovom revolucionarnom metodom se koža podmlađuje, aktiviraju se ćelije koje utiču na proizvodnju kolagena i elastina, i aktivira se antioksidativno dejstvo.

Kao što smo rekli, biorevitalizacija će smanjiti i lučenje sebuma, a znamo da je sebum odgovoran za masnu kožu i za akne koje ne prolaze. Akne mogu da nas muče i godinama, a ovaj tretman će pokrenuti njihovo lečenje.

Saznajte još metoda za lečenje akni.

Šta se koristi za biorevitalizaciju lica?

Najčešće se koriste preparati koji su na bazi hijalurona. Ipak, ne možemo da kažemo da je ovo čisto ubrizgavanje hijalurona, jer je reč o kompleksnijem tretmanu koji rešava razne probleme na licu. Od materijala, dosta se koristi Jalupro, koji je veoma intenzivan i služi za lečenje ožiljaka i bora. Najviše se koristi kada su na licu prisutne duboke bore i ožiljci koji su godinama prisutni na licu.

Uloga aminokiselina u biorevitalizaciji

Sigurno ste čuliza fibrolaste. Fibrolasti su ćelije potkožnog tkiva koje su zaslužne za formiranje kolagena u koži. Kako vreme prolazi, ovih ćelija je sve manje, a na to deluje starenje, kao i sunce.

Fibrolasti se “hrane” aminokiselinama, pa su zato tretmani neophodni kako bismo održali tonus kože. Što više amino kiselina, to će koža izgledati lepše i bolje.

Aminokiseline se takođe koriste u ovom tretmanu i one se mešaju sa hijaluronskom kiselinom kako bi se dobio značajniji efekat. Aminokiseline su peptidi i imaju ulogu da pokrenu proizvodnju kolagena u koži. Kolagen se gubi vremenom i potrebna nam je njegova dopuna, kako bi koža i dalje ostala zategnuta i lepa. Aminokiseline mogu da uspore starenje kože i zato se koriste u biorevitalizaciji.

Uloga hijalurona u biorevitalizaciji

Hijaluronska kiselina se nalazi u našem telu, ona je suštinski deo kože i daje koži gipkost i elastičnost. Sjajna stvar kod hijalurona je što on vezuje vodu za sebe i zadržava je u dubokim slojevima kože.

Kako starimo, hijaluronska kiselina nije toliko zastupljena u našoj koži, pa se zato mnogi odlučuju da je ubrizgaju kako bi popunili bore ili ispeglali sitne nesavršenosti.

Ona se koristi i za grudi, i za veće usne, i čini se da je trenutno najzastupljenija u kozmetici i korektivnoj hirurgiji. Možete pronaći hijaluron u mnogim kremama i proizvodima koji služe za negu kože, a možete i da ga ubrizgate direktno u kožu, radi boljeg efekta. Hijaluron licu vraća volumen i blistavost.

Razlika upotrebe hijalurona u biorevitalizaciji u odnosu na filere

Hijaluronski fileri služe za popunjavanje jagodica, usana, dubokih bora. Oni su bazirani na hijaluronskoj kiselini i imaju cilj da učine kožu elastičnijom i zategnutijom. Njima se podižu određeni delovi lica.

infobox]Kada se koristi u biorevitalizaciji, hijaluronska kiselina nema cilj „punjenja“ određenih delova, već ima cilj blagog i prirodnog popunjavanja u dubini kože, kako bi se koži vratio tonus. [/infobox]

Fileri neće moći da reše više problema u istom trenutku, dok će biorevitalizacija to učiniti, u kratkom vremenskom periodu.

Uloga preparata na bazi DMAE

Preparati na bazi dimethylaminoethanola (DMAE) su ključni za revitalizaciju kože. Ispitani su i sigurni za upotrebu i daju višestruki efekat.

Brojna istraživanja su pokazala da primena DMAE supstance poboljšava strukturu kože, daje čvrstinu i utiče na elastičnost kože. Zbog ove supstance, biorevitalizacija lica učiniće da se ispeglaju mnoge nesavršenosti na vašem licu. Ono što je još značajno jeste da DMAE može da spreči upale na koži, a to je itekako važno ako se pojavljuju bubuljice ili druge iritacije.

Koža postaje glatka, ćelije unutar nje se brže obavljaju i time se ispravljaju mnogi problemi koji su bili prisutni na koži. Bogat izvor DMAE-a može se pronaći i u sardinama i sardelama.

Upotrebljava se sve više u kozmetičke svrhe, jer štiti kožu od starenja, smanjuje umor na licu, povoljno deluje na zatezanje kože.

Rezultati biorevitalizacije

Što se tiče rezultata, oni su vidljivi već posle prvog tretmana.

Koža postaje zategnutija, dobija prirodnu boju i ožiljci se polako povlače sa lica. Koža postaje zdravija, hidrirana i vidno zategnutija. Koža je obnovljena!

Sigurno se pitate, da li će biorevitalizacija delovati na vaše lice 100%? Hoće. Sa njom ne možete da pogrešiti jer su rezultati brzo vidljivi i to će se videti na vašoj koži.

Biorevitalizacija lica oporavak

biorevitalizacija lica postupak

Nakon tretmana, nije potreban poseban oporavak, možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Kada pričamo o nuspojavama ili iritacijama, one su svedene na minimum i možete da očekujete da ih uopšte neće biti. Ipak, moramo da upozorimo je da moguće blago crvenilo, otok koji nastaje na mestu uboda, ali sve će to proći za tri dana ili manje.

Biorevitalizacija ili mezoterapija – šta je bolje?

Iako procedura deluje slično kao i mezoterapija, ima razlike.

Mezoterapijom se mogu postići sjajni efekti, ali je potrebno ponavljati proceduru vremenom. Kod biorevitalizacije nije potrebno često ponavljanje tako često tretmana, jer se koža resetuje. Dovoljno je tri, četiri tretmana ukupno i vi ste završili proces. Njoj je posle toga potrebna kvalitetna nega, kako bi se rezultati održali što duže.

Biorevitalizacija služi za regeneraciju kože i njen glavni cilj jeste da oporavi sva oštećena tkiva i da poboljša strukturu kože. Kada hijaluronska kiselina dospe pod kožu, ona počinje da stimuliše proizvodnju kolagena, što dovodi do toga da se struktura menja i da se poboljšava tonus lica. Biorevitalizaciju kože možemo da isprobamo i pre tridesete godine, jer koža tada polako počinje da gubi mladalački sjaj, odnosno da gubi kolagen.

Mezoterapija služi za hranjenje kože. Pomoću injekcija, ubrizgavaju se svi potrebni sastojci koji će omogućiti da koža bude nahranjena i zdravija. Kod ovog tretmana, rešavaju se određeni problemi, pa se zbog toga i biraju pojedini materijali koji će se ubruzgavati. To mogu da budu kompleksi vitamina, hijaluronska kiselina, aminokiseline, aktivni sastojci biljaka ili peptidi.

I jedan i drugi tretman su odlični za kožu lica.

Biorevitalizaciju možete da radite posle tridesete, dok mezoterapiju možete da radite i pre dvadesete, posebno ako vas muče akne ili ožiljci.

Savetuje se da se biorevitalizacija radi pre i posle godišnjeg odmora, posebno ako je reč o putovanju na more. Na ovaj način zaštitićete kožu od od UV zraka i starenja kože. Ovaj tretman mogu raditi i mlađe devojke koje vole da se sunčaju ili redovno idu u solarijum.

Iskustva – pre i posle

Tina je isprobala tretman biorevitalizacije i njeno iskustvo govori da je prezadovoljna. Evo šta nam je ona ispričala:

„Moja koža je pre biorevitalizacije bila jako suva, perutala se i često je bila crvena. Osim toga, već u ranim tridesetim, na mom licu su se pojavile prve bore i bila sam očajna zbog toga. Dugo sam istraživala šta bi moglo da mi pomogne, i ovaj tretman je zvučao kao dobro rešenje. Već posle prvog tretmana, razlika je bila očigledna. Koža nije bila toliko suva, bila je hidrirana i meka. Meni se dopalo što se prirodni sjaj vratio i što je moje lice izgledalo zdravije i blistavije.“

Cena biorevitalizacije zavisi od samog izbora preparata. Okvirno, cena će biti od 100 do 300 evra po tretmanu. Biće potrebno ukupno 3 ili četiri tretmana koji se rade u razmaku od mesec dana.

Klinike na kojima se radi biorevitalizacija lica

Ima mnogo klinika koje su u svoju ponudu uvrstile tretman biorevitalizacije lica. Neke od njih su: Gracia Medika, Diva poliklinika, Skin Medic, MBC klinika, Rea Medika.

Zašto da ne?!

Isprobajte!

Biorevitalizacija lica osvežiće vašu kožu, popraviće kvalitet kože, uticaće na bore i fine linije, kao i na fleke i ožiljke. Biće dobar izbor ako želite da svom licu vratite sjaj!

POVEZANI ČLANCI

Cellular Matrix, tretman za podmlađivanje o kom svi pričaju!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Tretmani protiv opadanja kose su alternativa kojoj treba dati šansu!

Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Bacite pincete! Japansko iscrtavanje obrva je rešenje!

Lepota


Autor: Mica Strainovic

Najbolji tretmani lica za bubuljice

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je farbanje trepavica danas u modi?

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Vredi posetiti: Sajam kozmetike „Dodir Pariza“ u Beogradu!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je trajna šminka usana rešenje za vaše usne?!


Lepota


Autor: Zorana Grujin

Hyaluron pen – olovka koja povećava usne!


Uncategorized


Autor: Biljana Jovanović

Hydrafacial tretman je tajna dama sa crvenog tepiha


Lepota


Autor: Mica Strainovic

Da li je LED terapija lica revolucionarno rešenje za kožu?


Lepota


Autor: Mica Strainovic