Bolji seks: kakve veze ima debljina?

Od raznoraznih serija do reklama provlači se jedna medijska poruka da treba izgledati, osećati se, ponašati se i jednostavno biti seksi. Takođe da se ne može smešati baš kao voda i ulje debljina i seksi izgled . Ovakve poruke mogu svakoga koji se bori sa viškom kilograma da oteraju u očaj, makar imao i najaktivniji libido.

Nažalost ljudi prihvataju socijalnu definiciju da je dobar izgled tela potreban za seks.

Za uzvrat kultune poruke nisu cela priča, nova istraživanja navode neka fiziološka stanja koja idu uz debljinu i koja takođe mogu uticati na seksualnu energiju, dalje smanjujući seksualne želje onih koji imaju višak kilograma. Dobra vest je da možete da utičete na neke promene vašeg tela uključujući i kako razmišljate onjemu, kako bi ste pojačali vaš libido.

Možete da :

Izgubite makar 5 suvišnih kilograma, kako bi ste stimulisali seksualne hormone

Jedete hranu veće nutricionalne vrednosti, koja kontroliše holesterol i nivo šećera u krvi

Upražnjavate fizičke aktivnosti, kako bi ste ubrzali cirkulaciju krvi

Možete da čitate neke erotske priče

Prihvatite svoje telo kojih god da je dimenzija

Verujte u svoju senzualnost

Kako započeti? Počnite od otkrivanja fizičkih i psiholoških prepreka koje bi mogle da ometaju vaš seksualni život.

Kako debljina smeta seksualnom nagonu?

Prema novijim studijama više od 30% osoba sa viškom kilograma traži pomić jer ona utiče na njihov seksualni život a ovaj problem može biti otkriven kroz pregled opšteg zdravlja i otkrivanja stanja koja su često povezana sa prekomernim kilogramima.

Stanja kao što su povišen holesterol i rezistentnost na insulin ( rani indikator dijabetesa tipa2), mogu da utiču na pojavu impotencije koja utiče na smanjenje seksualne želje. Oba ova stanja za posledicu imaju zapušenje sitnih arterija penisa, što može da izazova impotenciju i disfunkciju erekcije.

Čovek koji ima probleme sa erekcijom vrlo brzo gubi želju za seksom. Seksualna želja može biti smanjena i kod žena zbog istog problema, kod žena mogu biti zapušeni sitni krvni sudovi koji nose krv u klitoris koji je odgovoran za seksualni odgovor.

Za oba pola važi da što više imate telesnih masnoća viši je nivo prirodne hemikalija SHBG, koji se vezuje za muški hormon estosteron. Što više ima testosterona koji je vezan za SHBG, manje ga je na raspolaganju da raspiri seksualnu želju.