Budite oprezne: Ovo piće deluje kao kokain!

Sigurno ste čule brojna upozorenja i savete kako treba izbegavati kombinacije energetskog napitka i votke. Ako si ih ignorisala („Ma, šta može da mi se desi?!“), razmisli još jednom – štetniji su nego što pretpostavljaš.

Energetski napitak i votka deluju na mozak poput kokaina.  Opasno delovanje ove (prilično popularne na žurkama) mešavine pića pokazali su dodatno i nedavni rezultati istraživanja na Univerzitetu Purdue u Indijani. Uogledima na laboratorijskim miševima otkriveno je da se delotvornost i sastav nagrađivanja mozga menjaju kod redovnog konzumiranja energetskog napitka i votke jednako kao i kod redovnog korištenja kokaina. Obe supstance snažno deluju na mozak – miševi koji su konzumirali kombinaciju s votkom, ponašali su se jednako kao i oni koji su uzeli kokain.

Moraš doneti odluku!  Ako rado ostaješ dugo budna s pomoću energetskog napitka, to možeš povremeno i dalje raditi – dok god ne koristiš uz to alkohol! Dakle, odluka je na tebi – a mi savetujemo: pazi na zdravlje, neprocenjivo je!