Čak 35 odsto Evropljana bi radije izabralo punjač za telefon nego novac

Foto: Pixabay/SlockSnap

Istraživanje, koje je sproveo Samsung u saradnji sa nezavisnom istraživačkom agencijom Atomik Research obuhvatilo je 6.519 osoba starijih od 18 godina u sedam evropskih zemalja (Velika Britanija, Italija, Španija, Nemačka, Mađarska, Češka i Slovačka).

Rezultati su pokazali da je pozajmica punjača ili eksterne baterije izuzetno važan postupak u savremenom svetu, te da predstavlja povezivanje na ličnom nivou. Tome u prilog govori čak 62 odsto ispitanika, koji su izjavili da bi nepoznatoj osobi kupili kafu u zamenu za punjač.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je spremnost na deljenje baterije pokazatelj koliko vam je stalo do druge osobe. Na primer, 14 odsto učesnika u ispitivanju su se izjasnili da bi najteže podelili punjač sa strancima, među kojima tek 21 odsto ljudi između 18 i 34 godine, dok bi ovo najlakše palo starijima od 55 godina (36 odsto).

Kancelarija je mesto gde je najteže pozajmiti punjač, pa čak 41 odsto ispitanika smatra da se najiritantnije pitanje na radnom mestu tiče pozajmice telefona ili punjača. Sa kolegama bi ovaj uređaj podelilo 39 odsto ispitanih, dok bi ga članovima porodice ustupilo 72 odsto njih. Prijatelju ili partneru bi punjač pozajmilo 62 procenta ispitanih.

„Nova tehnologija koja telefonima omogućava bežično deljenje baterije uklanja zavisnost od tradicionalnih punjača i istovremeno pomaže u razvoju modernog digitalnog ponašanja. Zanimljivi rezultati ovog istraživanja pokazuju da punjenje baterije tuđeg umesto svog uređaja predstavlja moćan alat za društveno povezivanje i uspostavljanje poverenja“, rekao je Mark Notton, direktor portfolija i strategije za mobilne proizvode u kompaniji Samsung Electronics.

Kako se navodi u saopštenju, trećina ispitanika lagala bi o procentu baterije na mobilnom telefonu kako bi izbegla pozajmicu ovog uređaja, što govori o tome da punjač definitivno ne delimo olako i sa bilo kim.

Original Article