Često pravimo ovu grešku kada nam izgori koža na suncu

Pixabay.com

Često smo u zabludi da ćemo nakon dana sunčanja na plaži ili bazenu dobiti lep preplanuli ten, a onda se nažalost desi upravo suprotno. Sunce je nemilosrdno ukoliko kožu ne zaštitimo kremom, pa morate da pazite od jutra do mraka. Ako ipak izgorite, evo greške koju ne smete da pravite kod kuće.

Zaboravite na šminku kada izgorite

Vratili ste se sa kupanja, sredili i vidite da crvenilo na vašem licu nije reakcija na vrućinu, već opekotina od sunca. No, kako biste je prikrili pre izlaska, vaš refleks je da nanesete sloj podloge na lice. Ovo je greška koju ne smete da pravite. Nanošenje šminke na opekotinu samo će je produbiti i pogoršati bol. Kao rezultat toga, nećete ukloniti štetu, već naprotiv.

Slično je i kada odlučite da odradite piling čim koža počne da se ljušti. Proizvodi ove namene sadrže aktivne sastojke koji imaju abrazivno delovanje. Stoga, izbegavajte ih nakon opekotina. Najbolje što možete da učinite kada izgorite od sunca je da negujete svoju kožu. Losion nakon sunčanja i hidratantna krema biće vaši saveznici u negovanju kože, kao i aloja vera i paradajz, koji su poznati po svojim umirujućim i lekovitim svojstvima. Zahvaljujući ovim sastojcima, brzo ćemo otkloniti problem koji je nastao nemarnošću. Naravno, pod uslovom da se dobro zaštitite! Za kraj, neko vreme napravite pauzu od sunčanja, kako bi se koža oporavila.