često se ne radi o gljivičnoj infekciji na koju sumnjate

Tek jedna od četiri žene koje sumnjaju da pate od uporne gljivične infekcije je zaista i imaju. Puno žena veoma često leče gljivičnu infekciju lekovima koji se nalaze u slobodnoj prodaji ali prema jednoj novijoj studiji u većini slučajeva lekovi ne pomažu. Ginekolog Dr. Susan Hoffstetter direktor klinike pri Sent Luis Univerzitetu tvrdi da često korišćenje vaginaleta protiv gljivičnih infekcija osim toga što ne pomaže može da škodi.

Većina žena smatra da dovoljno dobro poznaje simptome gljivične infekcije i samostalno preduzimaju lečenje u želji da se što pre i što lakše oslobode neprijatnih simptoma.

Dr. Hoffstetter i njen tim su pregledali kartone 150 pacijentkinja koje su redovno posećivale ginekologe na njihovoj klinici i koje su prijavile upornu gljivičnu infekciju.

Laboratorijski rezultati su pokazali da je samo 26% žena inficirano kandidom koja je najčešće prouzrokovač gljivičnih infekcija. Ostali slučajevi koji veoma potsećaju na gljivične infekcije kao što je svrab, peckanje su drugog poreklo uključujući seksualno prenosive bolesti, suvu kožu i sluzokožu, zapaljenje na koje vaginalete ptotiv gljivičnih infekcija ne deluju čak ih i pogoršavaju.

Vaginalete protiv gljivičnih infekcija mogu čak i da promene normalnu vaginalnu floru što opet može dovesti do drugih zdravstvenih problema a sve učestalija vrsta kandide rezistentne na lekove.

Ukoliko žena tokom seksa oseti peckanje u oblasti vagine, ima beličast sekret i bol tokom uriniranja moguće je da zaista ima gljivičnu infekciju i da može da primeni vaginalete protiv glivičnih infekcija ali samo ako veoma retko ima ovakve simptome.

Ali ukoliko pati od gljivične infekcije koja nikako ne prolazi verovatnije je da pati od nekog drugog problema, pa se preporučije da ode na pregled kod ginekologa.