Često zijevate, stalno ste gladni ili umorni: STVARI SU POSTALE OZBILJNE!

Često zijevate, stalno ste gladni ili umorni: STVARI SU POSTALE OZBILJNE!

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Ako imate učestale glavobolje i razdražljivi ste, bole vas ramena i ukočen vam je vrat, imate bolove u želucu nakon određene hrane, debljate se ili mršavite bez jasnog uzroka? Sve su to znakovi da se u vašem organizmu događaju promjene koje traže vašu pažnju.

Signale organizma da nešto nije kako treba zanemarujemo i zato što smo često zarobljeni u vlastitom umu, odnosno mislima. U tom slučaju, svjesno se spustite iz uma u fizičko tijelo.

To možete postići tako da sjednete ili legnete zatvorenih očiju, pa svu svoju pažnju usmjerite na pojedine dijelove tijela – vrh glave, lice, ramena, grudni koš, bedra, stopala, i pritom koncentrišite se na disanje.

Osjetite grudni koš kako se podiže i spušta. Možete i dlanom dodirivati pojedine dijelove tijela kako biste stekli stvarni osjećaj o tijelu.

Osjećate li u tijelu određene neugodne senzacije, nelagodu ili bolove, jedno je sigurno – vaš je organizam izbačen iz ravnoteže. Uzrok tome mogu biti toksini iz hrane, vode ili okoline, paraziti, loša prehrana, negativne emocije, stres…

Stalna upozorenja koja treba shvatiti ozbiljno
Vaše vam tijelo neprestano šalje suptilne signale koje možete shvatiti kao tapšanje po ramenu. Može se dogoditi da vam se stalno zijeva, da osjećate konstantni umor bez vidljivog uzroka, da dobijete kožni osip ili pak imate neobjašnjive napade gladi.

Ako zanemarite te poruke, tijelo će se s vremenom „odlučiti“ za nešto bolnije i intenzivnije, što sigurno više nećete moći ignorisati. Stoga, budite savjesni i djelujte odmah. Što prije počnite uvoditi promjene u svoj život, bilo da se radi o povremenom detoksu ili postu, pridržavanju određene dijete ili izbacivanju određenih namirnica iz jelovnika.

Glavobolja
Glava vas može boljeti zbog učestalog višesatnog gledanja u ekran računara. U tom slučaju tijelo vam putem glavobolje poručuje – izađi napolje, na svježi vazduh, gledaj u daljinu, more ili planine, odmori oči. Nije prirodno stalno sjediti i naprezati oči na tako maloj udaljenosti, vaše traži kretanje i prirodno okruženje.

Glavobolja može biti i rezultat unosa nezdravih gaziranih napitaka ili određene hrane koja vam smeta, na primjer mliječnih proizvoda, a može biti i rezultat obične dehidracije.

Bol u stomaku nakon obroka
Imate li abdominalne bolove nakon što pojedete određenu hranu, to je siguran znak kojim vas tijelo upozorava da ta namirnica nije dobar izbor za vaš organizam.

Broj pregleda:
2

2022-02-22
Aura Redakcija