Četiri laži o vezama u koje morate prestati da verujete

Četiri laži o vezama u koje morate prestati da verujete 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Veze mogu biti sjajne, ali, nažalost, postoje i one koje nisu takve. Ipak, želja da budemo s nekim pa i strah od samoće neretko dovedu do toga da u vezi, kako bi ona potrajala, sami sebi počnemo da govorimo neke laži

Mnogi među nama su se u nekom trenutku u životu zavaravali o kvalitetima našeg partnera. Često bismo to činili sve do trenutka u kojem bismo se opametili i prekinuli vezu.

Zavaravanje je posebno često na početku veze, kada silno želimo da ona uspe. Ali, zavaravanje neće doneti ništa dobro. Zato je bitno prestati sebi govoriti određene laži o vezama, posebno na njihovom početku, i na vreme krenuti dalje.

Četiri laži koje morate prestati da govoriti sami sebi u vezama izdvojilo je terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, prenosi Zadovoljna.hr.

1. Naše velike razlike će se izbalansirati

Iako su razlike ponekad super i treba da postoje, ako su one prevelike i stavljaju vas na suprotne strane kada su u pitanju važna životna pitanja vremenom će sigurno izazvati tenzije koje će se pretvoriti u veće probleme i vrlo moguće dovesti do raskida.

2. Mogu promeniti osobu čak i ako ona to ne želi

Nemojte se zavaravati. Ne možete menjati nekoga ko ne želi da se promeni. Čak i ako se dogodi neka promena, druga strana, koja tu promenu nije htela, će vam vremenom početi da vam zamera.

3. Stvari će vremenom postati bolje

Optimizam je super, ali ako već na samom početku veze morate da se zavaravate jer situacija nije baš sjajna, morate biti svjesni činjenice da se situacija vrlo verovatno neće promeniti na bolje. Štaviše, postaće gora.

4. Neću nikad pronaći nekoga kao što je on/ona

Ovo nije istina. Osim toga, opasno je nekoga toliko uzdizati, posebno ako ste suočeni s problemima. Verovatno ste zaljubljeni u neku ideju koja nije stvarna i mogli biste se razočarati.

Izvor: Vijesti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Original Article