Četiri načina da spasite brak od RAZVODA: Ovo je korak broj JEDAN!

Ljubav i seks

Svi parovi žele da njihov brak traje godinama i da ta iskra ljubavi zauvek sija…

Izvor: Ženski magazin  |  

Ilustracija; Foto: BearFotos/Shutterstock

Ilustracija; Foto: BearFotos/Shutterstock

.

Mir, ljubav i razumevanje čine temelj svakog braka. Uspešni brakovi su oni koji prate brak do srži. Pomisao da provedete ceo svoj život sa voljenom osobom je zaista velika odluka, ali ponekad stvari ne idu u pravom smeru.

Blaženstvo braka se godinama izgubi. U današnjem svetu, pojam “idealan par” polako nestaje. Žongliranja između ličnih i profesionalnih domena dovodi do mnogo stresnih situacija koje utiču na porodični život.

U poslednje vreme, da li ste počeli da se osećate isto? Da li mislite da vaš suprug nije više ista osoba? Da li je isti kao pre braka? Da li osećate da vaš partner provodi manje vremena kod kuće? Da li mislite da vaš brak vodi ka razvodu?

Da bi spasili svoj brak sa ivice uništenja, pročitajte ove savete i krenite istim putem.

Umetnost oproštaja

Znamo da su ljudska bića sklona greškama i nismo tako savršeni kao što mislimo da jesmo. Svesno ili nesvesno, mi povredimo naše najmilije. Što više težite ka “blaženom braku” bićete više razočarani. To je zato što pokušavate da transformišete svoj brak u idealan i skloni ste da očekujete više od vašeg supružnika. Vežbajte umetnost praštanja, ne budite zlopamtilo i vidite “magiju” koju će praštanje doneti u vaš život.

Budite iskreni i razgovarajte

Vi možda imate argumente, šta je dovelo do nesporazuma. Ovo bi mogao biti jedan od faktora koji otežava da koegzistirate sa partnerom. Ali, to ne znači da nema rešenja. Morate se dogovoriti i preneti svoja osećanja, bila dobra ili loša. Prodrite u srž problema i napravite istinski napor da se oslobodite toga.

Odbacite svoj ego

Vaš ego može da zaboli vašeg partnera i to će dovesti do velike katastrofe. Nikada ne škodi da odredite prioritete, jer su posao i porodični život izuzetno bitni respiratorni organi braka. Ostavite svoj ego po strani i dodajte element “razumevanja” vašem odnosu.

Strpljenje

Strpljenje je jedna od vrlina života koja se održava na vaš brak i traje godinama i godinama. Morate da imate strpljenja i radite na svom braku. Odustajanje nije odgovor. Lakše je raspasti, ali teže ga je izgraditi ponovo.

Duboko u sebi, znate da ne želite razvod. Vaša sudbina je i dalje u vašim rukama i možete delovati na pravi način. Preduzmite potrebne korake, pogotovo kada smatrate da je vaš brak zasnovan u “raju”.

Read More