Četiri namirnice koje možete da jedete u večernjim satima

Unsplash

Iako kasno uveče tačnije već nakon 19 časova ne bi trebalo da jedemo, ponekad je nemoguće ignorisati glad, koja se javi tokom večernjih sati. U tom slučaju bitno je da biramo namirnice koje će nam pomoći da očuvamo vitku liniju.

Nutricionisti kažu da postoje namirnice, koje možemo da jedemo i u kasnim večernjim satima, kako bismo utolili glad i smanjili nervozu, i to bez griže savesti

1. Kokice

Kokice su definitivno najbolje rešenje kada imamo potrebu za grickalicama koje će nam barem nakratko utoliti glad. Naravno, kako bi ovo bila potpuno zdrava grickalica, smanjite količinu ulja na minimum.

2. Grčki jogurt

Grčki jogurt je izvanredan izbor kada želite da povećate unos proteina, a ako mu još dodate i omiljeno sezonsko voće, predstavljaće brzu i ukusnu večeru, koja vas neće ugroziti ni na trenutak. Ovaj proteinski i zdrav obrok neće uticati na taloženje suvišnih masnih naslaga, pa se možete njime počastiti i u kasnim večernjim časovima.

3. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su bogati omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne našem organizmu. Oni mogu biti savršen izbor za kasnu večeru, ali s obzirom da je reč o prilično kaloričnim namirnicama, potrudite se da ne pojedete više od pune šake orašastih plodova.

4. Tost s namazom od avokada

Avokado spada u jednu od najzdravijih namirnica, koje možemo uključiti u ishranu, a humus od avokada mnogima je omiljeni namaz.

Ovaj namaz možete pojesti na kriški dvopeka, kako biste utolili glad u kasnim večernjim satima. Ukoliko primetite da je stanje alarmantno i da postajete sve nervozniji od gladi, posegnite za nekom od ovih zdravih, instant večera i zapamtite, ovog puta bez griže savesti.