Da li će kristali “naslediti” tešku večernju šminku?

(foto: buro247)

Na Nedeljama mode rađaju se novi trendovi, a ovaj koji je najavljen na reviji Driesa Van Notena ispratiće samo najhrabriji!

Svi znamo kako za dnevne varijante treba birati što svedeniji makeup look, dok za svečane događaje i večernje izlaske možemo biti malo izdašniji u upotrebi karmina, maskare, rumenila…

(foto: buro247)

Ipak, dovoljno je da pogledate jednu reviju i postaće vam jasno da stara pravila ulepšavanja polako odlaze u zaborav, jer šminkeri svakoga dana kreiraju nove, inovativne načine za isticanje očiju i usana.

(foto: buro247)

Peter Philips, profesinalni šminker koji je radio na ovogodišnjoj reviji Driesa Van Notena, predložio je uvođenje kristala u naše rutine šminkanja. Načelo kojim se vodio je “manje je više”, te su njegovi modeli pistom prošetali sa minimalnom količinom šminke – nosili su laganu podlogu, korektor i vrlo malo rumenila, dok je glavni naglasak bio na kristalima koji su krasili njihove kapke i usne.

(foto: buro247)

Naravno, ovo nije look za svakoga ali ako se odlučite za ovaj “eksperiment” sigurno ćete biti primećeni gde god da se pojavite!