Da li su dani telefonskog zakazivanja pregleda odbrojani?

Ilustracija
Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Danas, kada imamo sve manje vremena za sebe, onlajn booking je jednostavno rešenje za zakazivanje pregleda u nekoliko klikova, 24 časa sedam dana u nedelji.

Nakon više od 15 godina kreiranja stručnog medicinskog sadržaja, Stetoskop je prošle godine uveo uslugu besplatnog onlajn zakazivanja pregleda, pod imenom Stetoskop.info Booking. Odziv pacijenata je već u prvim nedeljama bio fantastičan, a o velikoj zainteresovanosti, za ovu vrstu usluge, govori podatak da je za 10 meseci zakazano čak 5.677 pregleda.

„Dugo nisam otišla na ginekološki pregled, i kada sam konačno odlučila da odem i zakažem, dobila sam termin za tri nedelje. Nisam više mogla da čekam, pa sam istraživala na internetu da li mogu da odem negde privatno. Popunila sam zahtev za pregled, i nakon 10-ak minuta me je pozvala devojka iz Stetoskopa, i ponudila slobodne termine. Sada na svom telefonu odaberem lekara i zakažem pregled, što mi je mnogo pomoglo, jer nemam previše vremena za čekanje u redovima, između fakulteta i posla“, ističe Katarina iz Beograda.

U središtu misije Stetoskopa jeste razvijanje veze između pacijenata i lekara, uz obostrano zadovoljstvo. Pacijenti na uvid imaju detaljne biografije lekara i profile ordinacija, termin kod odabranog stručnjaka jednostavno mogu zakazati onlajn, a tu je i podrška operatera.

Sa druge strane, korišćenjem usluga koje je razvio Stetoskop, lekarima ostaje više vremena da se bave pacijentima, bez trošenja energije na pregovaranje i zakazivanje pregleda.

Stetoskop pomaže zdravstvenim ustanovama da poboljšaju produktivnost i bolje se povežu sa pacijentima. U tu svrhu su pažljivo razvijani alati za lekare, koji maksimalno štede vreme i jednostavni su za korišćenje.

Registrovanjem na Stetoskopu, lekari besplatno mogu da postave svoju biografiju, odgovaraju na pitanja pacijenata i objavljuju stručne tekstove. Pretplatom na Stetoskop Kalendar, omogućeno im je da ponude slobodne termine za pregled, otvore onlajn karton pacijenata, gde će voditi istoriju bolesti i unositi izveštaje.

„Kalendar je veoma pregledan, proverim termine koji su zakazani, postoji i napomena, pa znam zbog čega pacijenti dolaze. Imam lepu saradnju i komunikaciju sa pacijentima, a broj pregleda je nakon uključivanja onlajn zakazivanja porastao. Iskustvo je veoma pozitivno, a posebno za lekare koji slabije koriste računare“, kaže dermatološkinja Dubravka Đerić.

PROMO TEKSTOriginal Article