Đaci ne mogu više u školu u TRENERKAMA ILI DUSKERICAMA SA KAPULJAČOM, da li je to previše strogo ili treba uvesti UNIFORME? (VIDEO)

Info

Pravila o oblačenju u školi treba da postoje, ali je to aspirin ili „društveni zavoj“ za prvu pomoć koji se koristi za hronične probleme, istakao je za Jutro profesor srpskog jezika Nenad Gugl.

Izvor: Prva  |  

Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

.

„Mene ova situacija podseća na našu izreku „Selo gori, a baba se češlja“. Pravilnik o oblačenju treba da postoji, ali ako želimo da podstaknemo učenike da poštuju školu to moramo da uradimo iznutra ka spolja, a ne obrnuto“, rekao je profesor.

On je istakao da učenici ne poštuju nastavnike i prostor škole, zato se pored ovog pravilnika treba baviti važnijim stvarima.

Školski psiholog Dragana Sotirović je takođe istakla da ova promena treba da bude samo početak nekih narendih.

„Način oblačenja je neverbalni oblik komunikacije, na taj način šaljemo poruku. Prvi utisak koji ostavljamo na drugoga je veoma važan i zato je to jedan od faktora koji treba regulisati“, rekla je ona i dodala da formalno oblačenje može da ima pozitivan uticaj.

U 13. beogradsku gimnaziju đaci više ne mogu da dolaze u trenerkama ili duskericama sa kapuljačom, a da li je to suviše strogo ili treba otići i korak dalje sa uvođenjem uniformi i više o ovoj temi pogledajte u videu.

Read More