Delovi tela sa kojih tetovaže najbrže izblede

Svi znaju da su tetovaže trajne i da će nam odabrana tetovaža godinama krasiti telo. Uz to, uzimajući u obzir rizike po zdravlje koje tetovaže mogu da imaju, veoma je važno da pažljivo razmislimo svom izboru tatu majstora, ali i mesta na telu koje ćemo tetovirati.

Ako želite da vam tetovaža i posle deset godina izgleda kao nova, morate razmotriti mesto na telu koje ste rezervisali za ukrašavanje. Tetovaže će najpre izbeldeti sa delova tela koji su često izloženi trenju i Suncu.

Mesta na kojima se ne preporučuje tetovaža se razlikuju od osobe do osobe, ali su to najčešće:

  1. Unutrašnjost dlanova: Da li je uopšte potrebno objašnjenje? Tatu majstori upozoravaju kako će tetovaže najbrže izbledeti sa dlanova i da će ubrzo nakon tetoviranja izgledati kao siva mrlja.
  2. Ruke: Pored toga što ih često koristimo, koža na rukama i dlanovima nije pogodna za tetovaže-ispod kože nema dovoljno masti i mišića, što izaziva lako nestajanje tetovaža.
  3. Stopala: Pravi razlog zbog kojeg su tetovaže neodržive na stopalima jeste trenje, koje nastaje kao posledica svakodnevnog nošenja čarapa i uske obuće.
  4. Laktovi: Naročito su kratkotrajne tetovaže na spoljnom delu lakta, jer laktove stalno savijamo i na njih se puno oslanjamo u toku dana.
  5. Pazuh/Unutrašnjost nadlaktice: Opet je problem u trenju i čestom korišćenju ruku.

Šta možete da učinite kako biste sprečili da vam tetovaža izbledi? Održavajte pravino negu kože na kojoj se nalazi tetovaža, pažljivo je čistite dok rana ne zaraste, držite se podalje od Sunca i izbegavajte usku odeću i obuću.