Dizajnerka na udaru jer je njen trudnički stomak – mali

Modna dizajnerka Yiota Kouzoukas našla se na udaru javnosti zbog trudničkog stomaka u devetom mesecu. Mnogi su smatrali da je njen stomak bio suviše mali, a ona je sada odgovorila na kritike.

Suvlasnica australijskog brenda Sabo Skirt je nedavno rodila zdravog dečaka.  U pitanju je bila njena prva trudnoća, a ljudi su je konstantno obasipali pitanjima o malom trudničkom stomaku.

Dizajnerka je objasnila ljubopitivim pratiocima na instagramu kako je njen mali stomak posledica operacija zbog endometrioze, zavaljene materice i prirodno čvrstih stomačnih mišića.

Kao da to nije dovoljno, Kouzoukas ima veće šanse da oboli od dijastaze trbušnih mišića, stanja koje podrazumeva razdvajanje mekih struktura središnje linije ravnog trbušnog mišića.

Ona smatra da su razlozi za to njen kratak torzo i jaki trbušni mišići, usled čega je morala da prestane sa vežbanjem u toku trudnoće. To je bio savet njenog lekara i kako Yiota navodi važno je da se uvek konsultujete sa lekarom pre preduzimanja bilo kakvih mera.

Ono što je modna dizajnerka želela da naglasi jeste da su sva tela u trudnoći drugačija i da je to u redu. “Beba i ja smo potpuno zdrave, i to je najvažnije”.