Donji dio ove fotografije će vas ostaviti bez riječi: Onaj ko je zabilježio ove slike je genije za savršen tajming

Kako bi dobili skoro pa savršene fotografije, puno faktora se mora poklopiti i zaista moramo imati puno sreće da uspijemo uhvatiti jednu u prvih deset pokušaja. Profesionalni fotografi nekad znaju godinama čekati trenutak koji bi bio savršen da ga zabilježe svojim kamerama i aparatima. Ipak, ona sreća nekad više posluži amatera, pa upravo oni uspiju napraviti pravo remek djelo, bez obzira da li se radilo o letu ptice, skoku žabe ili sličnim pojavama, ili ipak o posve običnim životnim trenucima kada se par faktora jednostavno poklopi i dobijemo zanimljivu fotografiju. U nastavku pogledajte kako to zapravo izgleda.

  1. Galebovi znaju biti prave napasti, a jedan dečko je uspio zabilježiti trenutak u kojem se najviše vidi nestašna narav ovih morskih ptica.
  2. Kada bi ovakvu sliku pokušavali namjerno da uslikate, trebale bi vam decenije da uspijete i mjeseci predanog rada, strpljenja i još mnogo toga. Ipak, ova slika je nastala sasvim slučajno.
  3. Mnogi kažu da kvalitet fotoaparata nije bitan za fotografiju, ako ste zaista talentovani i ako imate oko za takve stvari. Ipak, slika koju vam donosimo u nastavku ne bi mogla nastati da je bila riječ o lošem aparatu, bez obzira koliku ulogu je igrao i tajming fotografa koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme ili je barem sebi sam stvorio ovakav scenarij.
  4. Životinje nas nikada neće prestati fascinirati, pa su upravo i one izvor nepresušne inspiracije za amaterske slike, koje ponekad ispadnu idealne.
  5. Svi smo mi ponekad imali u društvu prijatelja koji pokvari svaku zajedničku fotografiju, ali kada je taj prijatelj ovako sladak, slabo ko će mu zamjeriti.
  6. Na kraju, fino pogledajte posljednju sliku. A onda obratite pažnju na pozadinu koja krije jedno iznenađenje koje većini promakne.

Original Article