Doživotna depilacija, trik uz pomoć kojeg se više nećete morati depilirati!

Ova metoda uklanjanja dlaka korištena je od strane monogih poznatih ličnosti.

To će vam pomoći kako bi se uklonili Vaše neželjene dlačice trajno, dlaka će rasti ali mnogo tanje  vremenom u potpunosti nestati u kratkom vremenskom razdoblju.

Možemo jamčiti da nikada neće brijati dlake na licu ni tijelu u koliko  probati ovu metodu. Posebno se preporuča za žene sa jakim dlakama, koje brzo rastu.

Stavite i pecite ljusku oraha u pećnici zatim ih sameljite u prah, dodajte vodu u taj prah i izmiješati sve dobro da sjedinite u tijesto ostavite da stoji15 sati.

Nanesite smjesu na dijelove tijela gdje imate dlačice i želite ukloniti neželjene dlačice zauvijek.

Ostavite ga najmanje 30 minuta, a potom ga isprati, a ponovite postupak barem 3 puta dnevno dok ne dobijete željene rezultate.

Depilacija šećernom pastom

Svaka žena vjerovatno muči muku sa dlakama. Sada ne morate ići u kozmetičke salone i podvrgavati se skupocijenim tretmanima, kada imate kući PRIRODNU, depilaciju šećernom pastom.

Sećerna pasta

Depilacija šećernom pastom manje je bolna od depilacije voskom. Rezultati su više nego odlični  što ćete prosuditi sami – dlačice neće nicati naredne tri do skoro četiri sedmice. Ukoliko se  redovno depilirate na ovaj način, dlake će se vremenom istanjiti.

Nanosite suprotno od smijera rasta dlake, a uklanjate ih u smijeru rasta dlake. Neiskorištena pasta se može spremiti u frižider i koristiti za slkijedeću upotrebu

A evo i jednostavnog recepta za šećernu pastu:

1/4 šoljice soka od limuna

1/4 šoljice vode

2 šoljice šećera

Image result for depilacija šećernom pastom

Isprobajte ove sigurne, prirodne načine uklanjanja neželjenih dlačica.

  1. Leća i krompir mješavina

Zvuči više kao recept supe, ali zapravo ovo su neki od najboljih sastojaka za uklanjanje dlaka.

Nakon što napravite smjesu iznad, nanesite na tijelo gdje god želite. Ostavite na 30 minuta, a zatim isperite sve.

2.. Mješavina banane i zobene kaše

Nakon što napravite smjesu iznad, nanesite na neželjene dlačice . Ostavite na 20 minuta. Ponovite dvaput sedmično ili po želji.

  1. Bosiljak i luk

Ova naizgled čudna kombinacija je iznenađujuće korisna u hranjenju kože i uklanjanju dlačica.

Urasle dlake

Borba protiv uraslih dlačica može biti bolna i neugodna. Ovi savjeti će vam pomoći da se oslobodite uraslih dlačica i izbjegnete slična stanja. Njegujte svoju kožu na ispravan način i neće biti problema. Posvećujući više vremena njezi tijela izbjeći ćete razne neugodne i bolne reakcije. Naučite osnove od profesionalaca koji će vam pomoći u borbi protiv uraslih dlačica.

Ovo nesretno stanje doista može prouzročiti probleme. Crvene kvržice mogu dovesti do teže i nepovratne štete u strukturi kože. Borba protiv uraslih dlačica nije samo stvar ljepote, već i nužnost kako bi se osiguralo besprijekorno stanje kože.

Postoje različite metode i savjeti kako se osloboditi uraslih dlačica. Mnogi rituali imaju svoje prednosti i nedostatke. Razmotrite sve prednosti i nedostatke prije nego se ulovite u koštac s ovim napastima. Slijedite savjete u nastavku ako se želite riješiti uraslih dlačica.

Počnite s toplom kupkom koja će omekšati kožu, a to će omogućiti pravilno uklanjanje uraslih dlačica. Mlaka voda ima moć da otvori pore i pomogne u rješavanju ovog problema. Folikul će se otvoriti i uraslu dlačicu će biti lakše odstraniti.

Ako želite brzo uklanjanje dlačica, umočite krpu u toplu vodu i držite na problematičnom području najmanje 10 do 15 minuta. To također možete učiniti i prije depilacije.

Piling igra ključnu ulogu u uklanjanju uraslih dlačica, a i odličan je za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Ovo je jedan od najbolji načina uklanjanja mrtvih ćelija kože koji su većinom krivci za urasle dlake.

Lagano trljajte piling u kožu, ali ne previše oštro da ne učinite više štete nego koristi. .

Koristite visoko kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica, ali prvo što morate učiniti je dezinficirati ju uranjanjem u alkohol na nekoliko minuta. Povucite kožu oko urasle dlačice kako biste bili u mogućnosti iščupati je pincetom. Budite pažljivi da pincetom ne ogrebete kožu.

Kako bi ubrzali pravilan oporavak kože na kraju nanesite hidratantnu kremu. Kako bi izbjegli probleme nemojte uklanjati dlačice u smjeru rasta.

https://www.topvita.info/wp-content/plugins/RSSPoster_PRO/cache/a51ef_th2_dermatofibrom01.jpg

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja