Ema se sa 10 godina UDALA za simpatiju Danijela, pre nego što je UMRLA OD LEUKEMIJE: Roditelji su joj pred smrt ispunili POSLEDNJU ŽELJU

Životne priče

Pomisao na to da se desetogodišnja devojčica udaje mogla bi kod mnogih da izazove nelagodu.

Izvor: Blic Žena/Viktor Veličković  |  

Ilustracija; Foto: Johnathan Ball/Shutterstock

Ilustracija; Foto: Johnathan Ball/Shutterstock

.

Ipak, za Emu Edvards to je značilo ispunjenje sna, a njena priča je toliko tužna, da je zaslužila bar jedan, isceniran srećan trenutak pre nego umre. Tako mlada…

U aprilu 2022, Emi je dijagnostikovana akutna limfoblastična leukemija. Njeni roditelji na početku su bili optimistični, ali nekoliko meseci kasnije doktori su im predočili činjenicu da je Emin rak neizlečiv i da ima nekoliko dana ili, u najboljem slučaju, nedelja života.

“To su reči koje vas razore. Ipak, odlučili smo da nećemo samo da sedimo i pustimo da nam vreme krade dragocene trenutke. Sa Eminim prijateljima skovali smo plan da joj ostvarimo želju o venčanju iz snova”, ispričala je Emina majka, a prenosi “Bright Side”.

Naime, dok većina dece sanja o odlasku u Diznilend, Ema je htela da se uda, da bude supruga i imati troje dece. Gajila je simpatije prema DJ-u, dečaku čije je puno ime Daniel Maršal Kristofer Vilijams Junior. I ona se sviđala njemu.

Otac ju je dopratio do oltara, razmenili su zavete i burme

Roditelji, članovi Emine porodice, prijatelji i komšije okupili su se i sebe nazvali “Eminom vojskom”. Uložili su puno truda da Emi ostvare san. Na kraju se priključila i jedna humanitarna organizacija sa novčanom donacijom i u manje od dve nedelje sve je bilo spremno za venčanje, koje se na kraju zvanično održalo 29. juna ove godine.

Ema je došla u ljubičastoj haljini, a tata ju je do oltara gurao u invalidskim kolicima. Na pitanje šta je prvo pomislio kad je ugledao Emu, DJ je rekao: “Pomislio sam da je najlepša osoba koju sam ikad video.”

Razmenili su zavete i burme. Na kraju su se i poljubili. Devojčica je čak odbila lekove protiv bolova jer nije htela da zaspi i propusti događaj.

Nažalost, Ema je umrla 11. jula 2023. godine, ali sa ispunjenim velikim snom.

Read More