Ema Tompson doživela situaciju kao iz filma U stvari ljubav

Kada je pre 15 godina snimala film “U stvari ljubav” britanska glumica Ema Tompson u potpunosti je mogla da se poistoveti s iskustvom prevarene supruge. Skoro identičnu situaciju prikazanu na filmu, doživela je i u stvarnom životu.

Svi ljubitelji jednog od najromantičnijih božićnih filmova svih vremena se sećaju scene u kojoj Emin lik otkriva da njen muž (kojeg je tumačio pokojni Alan Rikman) ima vanbračnu aferu. Pronašavši kutiju s nakitom za koju je mislila da je namenjena njoj, suze joj prekriju lice i suoči se s groznom istinom da joj voljeni muškarac više nije veran.

Njen tadašnji muž, sa kojim se upoznala 1987. godine, na snimanju BBC drame Fortunes of War, prevario ju je, nakon šest godina braka, sa Helenom Boham Karter koju je upoznao na snimanju drugog filma.

Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta plačući dobro je poznata većini žena. To je nešto kroz što nas je mnogo prošlo. Nakon razvoda sa Kenetom osećala sam se užasno. Bila sam povređena, i zato znam kako je pronaći ogrlicu koja zapravo nije namenjena vama” – rekla je u svom poslednjem intervjuu za britanske medije 58-godišnjakinja koja se kasnije udala za producenta Grega Vajsea sa kojim je dobila ćerku, a kasnije i usvojila dečaka iz Ruande.

“Mnogo puta sam plakala sama u sobi, a nakon toga izlazila vesela među ljude, tako da to nije bilo teško odglumiti”, navodi britanska glumica. Baš kao i njen lik u filmu, odlučila je da zaboravi na svog bivšeg muža i situaciju sa Helenom. “Ne možeš zauvek biti ljut ni na koga. To nema svrhe. Ja nemam energije za tako nešto. Helena i ja smo se pomirile još odavno. Ona je divna žena.”