Evo kako da poboljšate cirkulaciju i brže se zagrejete

Pexels

Ilustracija

Hladno vreme i pad temperature mogu dovesti do sezone smrzavanja stopala i ukočenih, hladnih nogu. Ako imate lošu cirkulaciju, može biti još gore. Debele čarape i topla ćebad mogu da pomognu samo toliko. Evo nekoliko strategija koje skoro svako može da uradi kako bi podstakao povećanu cirkulaciju i toplija stopala zimi.

Masirajte se

Brz način da pokrenete svoju cirkulaciju je da se masirate. Nežno stisnite mišiće i masirajte ka gore, prema srcu. Za stopala i ruke pravite kružne pokrete tako da palčeve pritiskate u mišiće. Ovakva masaža može pomoći vašim stopalima, nogama, vratu i rukama da povećaju protok krvi.

Ciljajte svoje hladne tačke

Neki od najvažnijih delova vašeg tela za zagrevanje su stopala, gležnjevi, zglobovi, vrat i glava. Investirajte u termo čarape, rukavice koje pokrivaju vaše zglobove i šal koji je više praktičan za zimu nego moderan.

Kakvo vam je varenje?

Proces varenja vašeg tela može uticati i na druge funkcije. Što bolje funkcioniše vaše varenje, bolje će vaše telo biti u funkciji održavanja toplote. Tokom zimskih meseci, najbolje je da se klonite hladne, smrznute ili sirove hrane. Želite da se fokusirate na toplu, kuvanu i lako svarljivu hranu. Ako volite začinjenu hranu, uvek možete dodati sastojke kao što su crni biber, kajenski biber, čili paprika, kardamom i kim kako biste zagrejali telo.

Što više kretanja

Možda nije najbolje vreme da ste mnogo napolju, ali ipak možete nastaviti da se krećete. Fizičko kretanje stimuliše cirkulaciju. Pronađite načine da ostanete aktivni u zatvorenom prostoru bilo da to znači odlazak u teretanu ili svakodnevno obavljanje kućnih poslova.

Dišite pametno

Način na koji dišemo utiče na to kako se naše telo oseća. Kada dišete kroz nos, vazduh se zagreva krvnim sudovima i sitnim dlačicama u vašim nozdrvama. Ovo čini vazduh toplijim dok stigne do ostatka vašeg tela, piše “www.tricare4u.com”.

Read More