Feng šui trikovi kako da privučete blagostanje u svoj dom

pixabay.com

Da biste bili zdraviji, u domu nemojte držati kaktuse i druge biljke s oštrim bodljama, jer one stvaraju negativnu energiju. Kuću ukrasite biljkama sa zaobljenim listovima.

Evo koji jednostavni feng šuis aveti donose blagostanje u dom.

“Kako bi svi članovi vaše porodice bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvek vlada među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će vas ojačati.” Otkrijte kako treba urediti životni prostor da bi kroz njega proticala energija koja poboljšava zdravlje i donosi blagostanje.

Ova drevna pravila za sreću i harmoniju su iz bestselera “Feng šui– formule za zdravlje i blagostanje”.

1. Na prozorsku dasku stavite bilo kakvu figuricu od brušenog kristala da biste raspršili energiju koja dolazi od uličnog osvetljenja. Tako ćete izbeći i sve zdravstvene probleme.

2. Kako bi svi članovi vaše porodice bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvek vladali među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će vas ojačati.

3. Da biste bili zdraviji, u domu nemojte držati kaktuse i druge biljke s oštrim bodljama, jer one stvaraju negativnu energiju. Kuću ukrasite biljkama sa zaobljenim listovima.

4. Nemojte preterivati sa žutom bojom jer će vas podstaći da se previše brinete. Samim tim, bićete više pod stresom, ali i izloženiji mnogim bolestima.

5. Zidove kuhinje ne bojite tamnim bojama jer je ona izvor loše energije. Zidove bojite pastelnim bojama kako biste uz pomoć pozitivne energije imali bolju probavu i zdravlje.

6. Ako imate problema sa jetrom, po kući postavite predmete načinjene od drveta. Energija drveta će blagotvorno uticati na vaše unutrašnje organe, naročito na jetru i žuč.

7. Stimulišite zdravlje tako što ćete u kupatilu ili dnevnoj sobi postaviti biljku bambusa koja će rasti u vodi, ona simbolizuje prosperitet, sreću, napredak. Bićete puno zdraviji.

8. Ako imate problema sa astmom, “škripanjem” u plućima ili dišete plitko, u dom unesite više ukrasa napravljenih od metala. Njihova energija pomoći će vam da dišete pravilnije.

9. Ukoliko ste često žedni ili imate problema s dijabetesom, neka u vašem domu bude što više predmeta od mramora, kamena ili granita. Na ovaj način dobra energija će raditi za vas.

10. U istočni deo sobe bolesnog člana porodice stavite grumen soli da biste u vazduh uneli više negativnih jona i na taj način stimuliše bolje zdravlje i brži oporavak. Razmislite o kupovini himalajske lampe.